'Uluslararası Bilge Kağan Barış Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Moğolistan Halk Cumhuriyeti tarafından ilki bu yıl düzenlenen ‘Uluslararası Bilge Kağan Dünya Barış Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Ödüller katkılarından dolayı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Necati Çetinkaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve yine çalışmaları ile katkılarında bulunan Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı ve Aktüel Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cengiz ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya verildi.

Bu yıl birincisi gerçekleşen Uluslararası Bilge Kağan Dünya Barış Ödülleri, 5 Temmuz Cuma günü Moğolistan’ın Khar Khorin şehrinde Bilge Han ve Kultekin müzesinde yapıldı. ‘1. Bilge Kağan Dünya Barış Ödülleri’ne Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanı M.Necati Çetinkaya, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı ve Avrasya Aktuel Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cengiz, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu layık görüldü.

Katkılarından dolayı ödüle layık görülen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ödülünü, Moğolistan Ankara Büyükelçisi Ochir Ochirjav’ın elinden aldı. Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çetinkaya ödülünü Khar Khorin şehrinin Valisi Onsukh’un elinden, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise Bilge Han ve kultekin Müzesi Müdiresinin elinden aldı. Programlarının yoğunluğu sebebiyle ödül töreninde bulunamayan Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı ve Avrasya Aktuel Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz’in ödüllerini vekaleten Çetinkaya aldı. Uluslararası '1.Bilge Kağan Dünya Barış' Ödül Komite Başkanlığı sözcüsü Murat Şahin ise, tören için Ata Yurduna Anavatan'dan gelen tüm davetlilere teşekkürlerini sundu. 1.Bilge Kağan Dünya Barış Ödül Töreninin düzenlemesindeki sosyal amacının Ata Yurtla Anavatan arasında köprü kurarak, dünya halklarına barış çağrısında bulunmak olduğunu belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Türk Hava Yolları, 2 Temmuz'dan itibaren Ata Yurdumuz olan Moğolistan'a haftada 3 sefer düzenlemeye başladı.

Uçak seferlerinin başlamasında çok büyük emekleri olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Adana Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Necati Çetinkaya, Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz, Moğolistan Ankara Büyükelçisi Ochir Ochirjav veTürk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu gönüllerde taht kurdular." Düzenlenen ödül töreni ile ilgili açıklama yapan Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz, Bilge Kağan Dünya Barış Ödüllerinin organizasyonun Moğolistan'da yapılmasının çok manidar olduğunu belirterek, "Orhun anıtlarının olduğu coğrafyada böyle anlamlı bir ödül töreninin düzenlenmesi, dünya barışı için atılan önemli bir adım olarak görmekteyiz."dedi.

Avrasya Kalkınma Platformunun misyonunda sürekli yenilenen bir dünya da Asya kıtasının yükselen bir değer konumuna gelmesi için hizmet etmek olduğuna dikkat çeken Cengiz, "Dünya da kan ve göz yaşı, en çok Asya kıtasın da akıyor. Bu kıtaya huzur gelirse, dünya'ya huzur gelir. 'Nobel Dünya Barış Ödüllerine' alternatif olarak düzenlenen bu ilk ödül törenin de ismimin de olması benim için bir gurur kaynağıdır." ifadelerini kullandı.