Orman Ürünleri Fabrikası Alev Alev Yandı

İnegöl'de, bir orman ürünleri fabrikasında yangın çıktı.Yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınan yangında fabrikada büyük çaplı maddi hasar oluştu.

İnegöl'de, Ağaç İşleri Sanayi Bölgesi'nde Vehbi Şimşek'e ait orman ürünleri fabrikasının sandalye imalathane bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sardı. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye aracı bölgeye sevk edildi. Çevre ilçelerden de takviye ekipler gönderildi. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. Fabrikanın içine giren bir itfaiye eri dumandan etkilenince vatandaşlar tarafından pencereye merdiven dayanmak suretiyle kurtarıldı.

Yangının sandalyelerin boyanması, döşenmesiyle ilgili malzemelerin yoğun olduğu bir bölümde başladığını belirten İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, ''Hem boya hem sünger ve buna benzer döşeme malzemeleri hem de sandalyenin yanıcı olması, yangının çok hızlı ve büyük bir hale gelmesine sebep oldu.'' dedi.

Yangının kontrol altına alındığını açıklayan Şen, üçüncü katın tamamen yandığını ve hiçbir ürünün kurtarılamadığını ifade etti.

Herhangi bir can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Şen, ''Bunun yanında fabrikanın yanında büyük fabrikalar var. Sevindiren bir diğer yanı yangının bu fabrikalara da yayılmamış olması. Zarar ziyan tespiti bundan sonraki çalışmalarda ortaya çıkacak. Yine yangının nereden çıktığı, nasıl çıktığı konusunda da hiçbir bilgimiz yok. Gerçekten büyük bir yangın.'' şeklinde konuştu.