Gebze'de ''ay İşığında Sinema Akşamları'' Başladı

Gebze Belediyesi'nce düzenlenen ''Ay Işığında Sinema Akşamları'' etkinliği, Eskihisar Kalesi'de gösterilen ''Fetih 1453'' filmiyle başladı.

Sinema gösterimi öncesinde konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze'de değişimin sürdüğünü belirterek, önemli bir eksiklik olan sosyal ve kültürel etkinliklerin her geçen gün arttığını söyledi.

Beyaz perdenin önemli sanatçılarının rol aldığı filmleri bu sene de Gebzelilerle buluşturduklarını ifade eden Köşker, ''Bu tarihi mekanda artık gelenekselleşen sinema akşamlarında bir kez daha sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Siz değerli hemşehrilerimizin yaşamaktan ötürü mutlu olduğu bir kent için çalışıyoruz. Sanayi kenti olan Gebzemizin adı, hayata geçirilen ve siz değerli hemşehrilerimizin katılım gösterdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle de duyulsun istiyoruz'' dedi.

Köşker, yapımı tamamlanan Gebze Kent Meydanı'nda farklı kültürel etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek, ''Kent meydanımız siz değerli hemşehrilerimizin bir araya geldiği, dinlendiği, birbiriyle kaynaştığı bir meydan haline geliyor. Sizlerden aldığımız güç ve destekle Gebze'de birbirinden güzel ve yeni sosyal etkinliklere imza atacağız'' diye konuştu.

Film gösterimi, 15 Temmuz' - Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde ''Yenilenebilir Enerji Teknolojileri'' bölümü açılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği tarafından 330 bin avro finansman sağlanan ALPER Projesi kapsamında, yenilenebilir enerji sektörü, eğitim müfredatı ve eğitim modüllerinin geliştirilmesi, e-learning eğitim modüllerinin oluşturulması, laboratuvar araçlarının ve rehberlerinin geliştirilmesinin hedefleniyor.

İspanya, Yunanistan ve Türkiye'deki 3'er meslek lisesinde öğretmenlere yönelik pilot eğitimler gerçekleştirilecek olan faaliyetler kapsamında, mesleki eğitim müfredatının AB müfredatı ile uyumlaştırılmasının önünün açılması ve yeni istihdam imkanlarının oluşturulması planlanıyor.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından yürütülen ''Hayat Boyu Öğrenme Programı''nın alt bileşeni olan ''Leonardo da Vinci Yenilik Transferi'' programı kapsamında yürütülen ALPER Projesi, yenilenebilir enerji deneyiminin Türkiye'ye aktarılmasını hedefliyor.

ALPER Projesi ile kurulacak yeni bölüm için Avrupa deneyimi incelenecek ve AB'ye uyumlu öğrenim müfredat geliştirilecek.

2012-2013 döneminde öğrenci almaya başlayacak olan bölüm, enerji sektöründe istihdamı destekleyerek ''yenilenebilir enerji teknolojileri alanında rüzgar enerjisi sistemleri'' ve ''güneş enerjisi sistemleri'' gibi yeşil enerji alanlarında uzman personel yetiştirilecek.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA