Aydın Has Parti’den Transfer Değerlendirmesi

HAS Parti Aydın l Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, son günlerde ortaya atılan HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye geçeceğine ilişkin iddiaları değerlendirdi.

Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye katılacağı ile ilgili haberlerin aslında iyi irdelenmesi gerektiğini savunan Uğur, “Sayın Genel Başkanımız, ‘Hiçbir dönemde ve hiç kimseden AKP’ye katılma konusunda talebimiz olmamıştır’ demek suretiyle süreçteki HAS parti duruşunu ve görüşünü açıklamıştır. Numan Kurtulmuş ve HAS Parti yoluna devam etmektedir ve Medeniyetimizin yeniden inşası ve ihyası amacı ile çıkılan bu yolda kararlıkla devam edecektir. Gerek İl başkanları nezdinde gerekse teşkilatımızın tüm kademelerinde tüm Has Parti mensupları bu süreçte Genel Başkanın arkasında olduklarını belirtmişlerdir. Bu süreçte aslında sorgulanması gerekli olan AKP’nin en yetkili organlarında bu konuların konuşuluyor olmasıdır. Yüzde 50 oy almış iktidar partisinin en yetkili organlarında konuşulan konuların iki farklı Genel Başkan Yardımcısı tarafından gazete sütunlarına taşınması aslında Başbakana ve AKP’ ye yapılmış bir nezaketsizliktir. AKP’li yetkililere tavsiyemiz ülkenin sorunlarıyla ilgilenmeleridir” dedi.

“Hayatımızın hiçbir safhasında 'Biz ne olacağız' diye içimizden, gönlümüzden en ufak bir şey geçmedi” diyen Uğur, “Bizim siyasi mücadelemizin ana çerçevesi ana fikri 'biz ne yapacağız, biz ne yapabileceğiz' fikridir. İnsanlığın hayrına bu ülkenin insanlarının hayrına ne yapabileceğimiz fikridir. Bu çerçevede Has PARTİ teşkilatında yer alan arkadaşlarımızın hiç birisinin, mevki meselesi olmadığı gibi, şan, şöhret, para, pul, servet gibi bir derdi olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Biz her platformda, her şekilde, her hal ve şart altında doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz.

Teşkilatlarımız Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş’un yanındadır ve 1 Kasım 2011 tarihinde kuruluş gayemiz çerçevesinde çalışmalarına devam etmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA