Ordulular Beylikdüzü’nde Buluştu

Beylikdüzü Belediyesi’nce düzenlenen Ordulular Gecesi’nde, Ordulular unutulmaz bir gece yaşadı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Yöresel Geceler, Orduluları buluşturdu. Geceye sanatçı Seyhan Çek ve Aydın Beyoğlu'nun söylediği Ordu türküleri damgasını vurdu. Programa Anayasa Komisyonu Üyesi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil ve Ali Gençbay, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Cemal Yıldırım, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Celal Babayiğit, dernek başkanları, Beylikdüzü sakinleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, "Ben Ordu gelini olarak buradayım. Kara lahana, mısır ekmeği için çok alıştım. Her sene bir Karadeniz turumuz da mutlaka olur. Ordu’nun ikramları da çok güzeldir, dereleri de çok güzeldir. Türkiye’mizin her noktasında olduğu gibi, hangi il olursa olsun kendi değerlerimizi yaşatmak, kendi kültürümüzü İstanbul'da yaşatmak ve beraberinde de İstanbul'a o kültürü getirebilmek çok önemli. Bu nedenle bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gecede konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, "Bizim amacımız vatandaşların memleketlerini unutmamalarını sağlamak, onlara memleketlerini hatırlatmak. Birlik beraberlik içerisinde yörelerimizin kültürlerini vatandaşlara yaşatmak" şeklinde konuştu.

17 Temmuz’a kadar sürecek olan Yöresel Geceler, 8 Temmuz Pazar günü Trabzon Gecesi, 9 Temmuz Pazartesi günü Zonguldak Gecesi, 11 Temmuz Çarşamba günü Giresun Gecesi, 13 Temmuz Cuma günü Erzurum Gecesi, 15 Temmuz Pazar günü Sivas Gecesi, 16 Temmuz Pazartesi günü Kilis Gecesi ve 17 Temmuz Salı günü Van Gecesi ile devam edecek .
Kaynak: İHA