Karataş Yayla Şenliği Düzenlendi

Merkezi İstanbul’da bulunan Suşehri Polat Deresi Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Polat Deresi Karataş Yayla Şenliği, coşku içerisinde kutlandı.

6 köyün ortaklaşa kurduğu Polat Deresi Köyleri Derneği’nin organize ettiği yayla şenliğine ; AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan , İlçe Kaymakamı Mehmet Demilral , Belediye Başkanı Sedat Sel , Akıncılar Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak , belde belediye başkanları , çeşitli dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı .

Bu yıl 14 . ’sü düzenlenen Karataş Yayla Şenliği’nde gerçekleştirilen koç ağalığını İmranlılı Celal Çıldır isimli vatandaş , çıkılan açık artırma sonucu kazandı ve 2012 yılı ‘Koç Ağası’ seçildi . Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel , Dernek Başkanı Köksal Yılmaz ile birlikte derneğin yönetim kurulu üyesi emekli polis memuru Cemalettin Olgun’un hazırladığı ‘Bu Eller’ isimli fotoğraf ve resim sergisinin açılışını yaptı

Dernek Başkanı Köksal Yılmaz , yaptığı konuşmada , çalışmalarında destek verenlere teşekkürlerini iletti . Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise , bölgeyi turizm alanı yapıp kalkındırmayı hedeflediklerini ifade etti .

İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral de , birlik ve beraberliğin önemine değindi

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan , “Polat deresinde bulunan köylerimiz tüm güzellikleri içerisinde barındığı bir yerde bulunmakta . Tarihi , kültürü , sanatı , Aşık Veysel’i , Pir Sultan Abdal’ı ve bir çok örnekle birlikte adam gibi adam Muhsin Yazıcıoğlu’nun yetiştirdiği Sivas’ımız ilçeleri ve köyleri için bizler elimizden gelen hizmetleri buralara yetiştirmenin gayreti içerisinde oluyoruz . Sivas kabuğunu kırmıştır ve çağ atlamıştır . Boş durmuyoruz , çalışmaya devam edeceğiz . Coğrafyası ve yerleşim alanı bakımından Türkiye’nin gözdesi olan Sivas’ımız her alanda büyümektedir . Bu çalışmalar sizlerin verdiği desteklerle ortaya çıkmaktadır” diye konuştu

Şenlikte , yerel ve mahalli sanatçılar konser verirken , Milletvekili Ali Turan da vatandaşların halayına eşlik etti .
Kaynak: İHA