Başpehlivan Ali Gürbüz

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı'nı Antalyalı Ali Gürbüz kazandı.

Rakiplerini teker teker yenerek finale yükselen Ali Gürbüz ve Recep Kara er meydanına çıktı . Geçen yıl da finalde karşılaşan iki güreşçi , normal süresinde yenişemedi .
Müsabaka , puanlama süresine gitti . Binlerce kişinin seyrettiği güreşlerin 10 dakikalık puanlama süresinde de başpehlivanlar yenişemedi . Puanlamadan sonra altın puana geçildi . Rakibinin açığını iyi değerlendiren Ali Gürbüz , galip gelmeyi başardı .
Galibiyetin ardından Antalyalı seyircilerin bulunduğu tribüne yönelen Gürbüz , sevincini onlarla paylaştı . Sevincinden gözyaşlarını tutamayan Gürbüz’ü sevenleri çembere aldı . Er meydanında güçlükle ilerleyen Ali Gürbüz , annesiyle kucaklaştı . Kalabalıklar arasından ilerleyen Gürbüz , geçen yıl da yaşadığı başpehlivanlık sevincini bu yıl da yaşadığını , mutlu olduğunu söyledi .

Daha sonra , 2012 tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nde Başpehlivan olan Ali Gürbüz , ikinci olan Recep Kara ve üçüncü olan Süleyman Aykırı kupalarını almak üzere kürsüye çıktı . Başpehlivanlar , kupalarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın elinden aldı .