Başkan Yaşar'dan Üniversite Öğrencilerine Müjde

Yenimahalle Belediyesi ve TMMOB işbirliği ile yapılan üniversite öğrencilerine yönelik "Öğrenci Evi"nin temeli atılıyor.

Yenimahalle’de yapılacak olan Öğrenci Evi'nin, üniversite öğrencilerinin sıkıntısını ortadan kaldıracağı belirtildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın, 11 Temmuz’da temeli atılacak olan tesisteki çalışmaları yerinde incelediği kaydedildi. Yenimahalle Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi-Aselsan yanında yapımına başlanacak olan tesisin, 18 ay sonra kapılarını öğrencilerine açacağı vurgulandı.

Yenimahalle Belediyesi ile TMMOB arasında imzalanan protokol ile TMMOB tarafından yaptırılacak olan öğrenci evinin, 18 ay içerisinde tamamlanarak hizmete hazır hale getirileceği bildirildi.

Macunköy metrosuna yürüme mesafesinde olan, kız ve erkek öğrenciler için ayrı bölümler halinde inşa edilecek olan 300 kişilik Öğrenci Evi’nde yemekhane, kafeterya ve kütüphanenin de bulunacağı öğrenildi.

Gençlere ve eğitimlerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yaşar, “Ankara’nın en önemli eksikliklerinden birinin sosyal alanları da içeren öğrenci evleri olduğunu gördük. Çok sayıda üniversitenin bulunduğu Ankara’da bu eksikliği gidermek amacıyla yapılan Öğrenci Evi, hem ulaşım kolaylığı sağlaması açısından hem de öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırması açısından büyük bir eksikliği gidermiş olacak” dedi

11 Temmuz’da Oğuz Aksaç konseriyle temel atma töreni yapılacağı belirtildi

Kaynak: İHA