Dolmuştan Taksiye Dönüşüm Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, il merkezini tramvayla buluşturacak olan Heykel-Garaj hattının ihalesinin ardından trafik yoğunluğuna yol açan dolmuşların taksiye dönüşümü için ilk adımı attı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından Cumhuriyet Caddesi çevresine 3 ve Arabayatağı’na kurulan 1 yeni taksi durağı için kura usulü ile araç tahsisi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, il genelinde yeni taksi durakları oluşturulması ve dolmuşların taksiye geçişlerinin hızlandırılması projesi kapsamında ilk somut adımı attı. UKOME’nin Son toplantısında Osmangazi İlçesi Cumhuriyet Caddesi ve çevresinde Doruk Taksi Durağı (8 araçlık), Tahal Taksi Durağı (8 araç) ve Tiyatro Taksi Durağı (8 araç) olmak üzere 3 adet yeni taksi durağı kurulmasına karar verdi. Bunun yanında bir önceki toplantıda yapılan kurulması kararlaştırılan 8 araçlık Arabayatağı Taksi Durağı ile yeni kurulan 3 durağa da kura usulü araç tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Doruk, Tahal, Tiyatro ve Arabayatağı taksi duraklarında çalışmak üzere, dolmuştan taksiye dönüşüm yapmak isteyen dolmuş sahipleri, 10 iş günü içerisinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na hangi taksi durağında çalışmak istediklerini belirten dilekçe ile müracaatta bulunabilecekler. Her bir durak için belirlenen araç sayısından fazla müracaat olması durumunda kura usulüne başvurulacak. Kura Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra meslek odası temsilcilerinin huzurunda yapılacak .
Kaynak: İHA