Bafra'da Seralar Sular Altında Kaldı

Bafra'da şiddetli yağış sonrası biber, fasulye, salatalık, patlıcan, mısır, kavun, karpuz, pırasa ve domates seraları sular altında kaldı.

Bafra ilçesinin Dedeli köyünden geçen Devlet Su İşleri'ne ait Gökçesu Kanalı'nın aralıksız devam eden yağmurlardan dolayı taşması sonucu, kanalın çevresinde bulunan 50 dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Dedeli köyünde üreticilerin bazıları suyun altında kalan çeltik, biber, mısır, fasulye, patlıcan, kavun, karpuz, pırasa, tütün, salatalık ve domates gibi ürünlerini kurtarmak için mücadele ederken, bazıları suların çekilmesini bekliyor.

Gökçesu Kanalı'nın yetersizliği konusunda DSİ'ye iki yıldır dilekçe verdiklerini belirten çiftçi Ömer Aydın, 7 dönümlük tarım arazisinde yer alan biber,mısır, kavun, karpuz, 1 dönümlük domates ve salatalık serasının su baskınına uğradığını söyledi.

Ürünlerin sular altında kaldığını ifade eden Aydın,''Bu yılki ürünlerim gitti. Bunu kurtarmak artık zor. Bu kanalın eteklerinde bulunan arazilerin tamamı her sene su baskını yaşıyor. Bütün ürünlerimiz sular altına kaldı. Tarım zaten kötü giderken bir de doğal afetler nedeniyle zor günler geçiriyoruz'' dedi.
Kaynak: AA