Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Araştırmaları Ödülü Sahiplerini Buldu

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Dekanlığınca ilahiyat alanında yapılan ilmi araştırmaları ve akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla verilen Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödülleri sahiplerini buldu.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman, yarışmaya 45 eserin katıldığını açıkladı.

Yaman, eserlerin 6 kişilik juri tarafından konusunun özgünlüğü, araştırma yöntemi, düşünce ve meselelere yaklaşım tarzı bakımından ilahiyat alanına katkısı, değerlendirme derinliği ve yorumlama düzeyi, bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluğu, yazım üslubunun niteliği ile alanın klasik ve modern kaynaklarından istifade açılarından değerlendirildiğini bildirdi.

Yaman, incelemeler sonucunda ''İslam dünyasında iktisadi ve ilmi hayatta Yhudiler'' isimli eseriyle Doç. Dr. Nuh Arslantaş'ın birincilik ödülünü aldığını ifade etti.

İkincilik ödülünü ''Mecusi geleneğinde tek tanrıcılık ve düalizm ilişkisi'' isimli doktora teziyle Dr. Mehmet Alıcı'nın aldığı belirten Yaman, üçüncülük ödülünü ise ''Şafii'nin kıyas anlayışı'' isimli kitabıyla Yrd. Doç. Dr. Soner Duman'ın aldığını dile getirdi.

Yaman, yarışmada ayrıca ''Dilbilimsel tefsir ve Kur'an'ı anlamaya katkısı'' adlı kitabıyla Dr. Mustafa Karagöz ve ''Gazzali'nin kıyas anlayışında münasebe kavramı'' adlı kitabıyla Fatih Turay da mansiyon ödülüne layık görüldüğü açıkladı.

Yaman, birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye ise 2 bin lira ile 5'er gün tatil hediye edildiğini kaydetti.

Yaman, mansiyon ödülü alanlara da biner lira ödül verileceğini dile getirdi.

Yaman, yarışmanın her yıl yapılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA