Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödülleri'ni Kazananlar Açıklandı

İlahiyat alanında yapılan ilmi araştırmaları ve akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından verilen ‘Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödülleri’ni kazananlar açıklandı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman’ın verdiği bilgiye göre, kendi alanında bir ilk olan yarışmaya 45 eser katıldı.

Eserler, ilahiyat alanının saygın isimlerinden oluşan 6 kişilik jüri tarafından; özgünlük, düşünce ve meselelere yaklaşım tarzı, ilahiyat alanına katkısı, değerlendirme derinliği ve yorumlama düzeyi, bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluğu ve yazım üslubunun niteliği ile alanının klasik ve modern kaynaklarından istifade düzeyi açılarından değerlendirildi. Yapılan inceleme sonucunda ‘İslam Dünyasında İktisadi ve İlmi Hayatta Yahudiler’ isimli eseriyle Doç. Dr. Nuh Arslantaş birinciliğe değer bulundu. ‘Mecusi Geleneğinde Tek Tanrıcılık ve Düalizm İlişkisi’ isimli doktora teziyle Dr. Mehmet Alıcı’nın ikinci olduğu yarışmada üçüncülük ödülünü Yrd. Doç.Dr. Soner Duman ‘Şafii’nin Kıyas Anlayışı’ isimli kitabıyla aldı. Dr. Mustafa Karagöz ‘Dilbilimsel Tefsir ve Kur’an’ı Anlamaya Katkısı’, Fatih Turay ise ‘Gazzali’nin Kıyas Anlayışında Münasebe Kavramı’ adlı kitaplarıyla mansiyona layık bulundu.Ahmet Yaman, birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL para ödülünün yanı sıra tatil hediye edileceğini, mansiyon alanlara ise biner lira verileceğini açıkladı.

Yaman, ödüllerin bilimsel bir etkinliği de içinde bulunduran bir törenle sahiplerine verileceğini sözlerine ekledi .