Valilik Makamında Medeniyetler Buluştu

Yunus Emre Enstitüsü ile Adıyaman Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Adıyaman Üniversitesi'nin davetlisi olarak dünyanın 17 farklı ülkesinden Adıyaman’a gelen 21 öğrenci, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından makamında kabul edildi.

Kendi ülkelerindeki üniversitelerde "Türkoloji Bölümü" okuyan öğrencilerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ramazan Sodan, "Yunus Emre Enstitüsü ile Adıyaman Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde dünyanın 17 farklı ülkesinden toplam 21 öğrenci 15 günlük süreyle Türkiye’ye gelmiştir. Kendi ülkelerinde Türkoloji Bölümü okuyan bu öğrencilerimiz, Türkiye ziyaretinin 6 gününü Adıyaman’da geçireceklerdir. Bu altı günlük süre zarfında bizler de misafirperverliğimizi ön planda tutarak, öğrencilerimize Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdireceğiz. 6 günlük gezi kapsamında öğrencilerimiz Harfane Grubu müziğini dinleyecek ve kendi ülkelerine Adıyaman’dan çok şey götürmüş olacaklar" dedi.

Öğrencilerin ortak noktasının Türkçe olduğunu vurgulayan Vali Sodan, kendi ülkelerinde Türkoloji okuyan bu öğrencilerin ülkemizin en şirin ve güzel illerinden olan Adıyaman’da bulunmaktan da oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Sodan, öğrencilerle sohbet ederek, Adıyaman'ın tarihi, coğrafi ve demografik yapısı, kültürü, ekonomisi, sosyal yaşamı ve turistik yerleriyle ilgili bilgi verdi.

Türkoloji öğrencileri de, 6 gün kalacakları Adıyaman’da Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerleri ile Adıyaman Üniversitesi kampüsünü gezeceklerini, bu süre içerisinde Adıyaman’da bir köy düğününe katılacaklarını söyleyerek, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye ve kendilerini makamında kabul eden Vali Ramazan Sodan’a teşekkür ettiler.

Vali Sodan, dünyanın çeşitli ülkelerinden Adıyaman’a gelen öğrencilere hediyeler verirken, öğrenciler ise Sodan’a içi işlemeli bir adet tablo takdim ettiler .
Kaynak: İHA