Vali Öztürk Açıklama Yaptı

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu 3'üncü dönem toplantısı, Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Öztürk, İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 yılında il genelinde kamu yatırımları kapsamında hazırlanan bin 1 projenin tutarının 3 milyar 344 milyon lira olduğunu söyledi.

Yıl içerisinde gelen ödeneğin ise 372 milyon 73 bin lira olduğunu belirten Öztürk, ''Gelen ödenekten 79 milyon 924 bin lirası harcandı. İnşaat mevsiminin başladığı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yatırımlarımızın istenen seviyeye ulaşması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz'' dedi.

Öztürk'ün konuşmasının ardından kurum amirleri, il ve ilçelerde yapılacak projeler hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi.

Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman'ın, yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aktarmasının ardından söz alan Karayazı Belediye Başkanı Seyfettin Kırık, ilçede yapılan kadastro çalışmalarının vatandaşı mağdur ettiğini savunarak, ilçe merkezinde yaklaşık 10 yıl önce yapılan kadastro çalışmalarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Uzundere Kaymakamı Dede Musa Baştürk de ilçeye bağlı köylerde kadastro çalışmalarında yanlışlık yapıldığı görüşünü savundu. Baştürk, Uzundere'de de Karayazı'daki gibi benzer sorunların yaşandığını dile getirdi.

-''Karayazı'ya mahsus hukuk mu çıkartacağız-''-

Baştürk ve Kırık'ın sözlerinin üzerine Vali Öztürk, şöyle konuştu:

''Bu sorunlar valiyle, bilmem muhtarla, bilmem neyle çözülecek işler değil. Zaten çözülecek olsaydı bu sorunları siz çözerdiniz. Karayazı'ya mahsus hukuk mu çıkartacağız- Türkiye'de her yerde nasıl oluyorsa buralarda da aynı yöntemle çözeceğiz. Her iki ilçede de kadastro çalışmaları tamamlandı. Kadastro yapılmış, tekrar orada kadastro yapılamaz. Sorun varsa mahkemeye gidip çözeceksiniz. Öyle 'uygun yolunu bulalım' demekle olmaz. Sayın Kaymakam bari siz böyle demeyin. Zaten Uzundere'ye müfettiş gelmiş incelemiş. Mahkemeyle çözülecek işler bunlar.''

Toplantı diğer kurum amirlerinin de yıllık çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından sona erdi.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA