Tarsus Kaymakamlığı 3 Yeni Araç Aldı

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şubesine, hizmetlerin daha hızlı sunulması amacıyla 3 adet yeni araç alındı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, yeni araçların hizmete girmesi nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen ve AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer'in de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, araçların toplam bedelinin 100 bin 70 lira olduğunu söyledi.

Türkiye'deki sosyal devlet anlayışı içinde verilen hizmetlerde en çok gayret gösteren kurumun başında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı'nın geldiğini belirten Güldibi, şimdiye kadar bir tek araçla hizmet verilirken, bu sayının yeni alınanlarla 4'e çıktığını kaydetti.

Hizmet veren personel sayısını ise 26'ya çıkardıklarını bildiren Güldibi, ''SYDV Müdürlüğünde 12 bin dosya bulunuyor. Bunun 5 bini incelemede. Yeni alınan araçlarla da bu incelemeler daha hızlı yapılabilecek'' dedi.

AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise, hükümet olarak sosyal devlet anlayışı içinde yardıma muhtaç tüm vatandaşlara devletin şefkat elini uzattıklarını belirterek, ''İhtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet ve destekleri en seri bir şekilde ulaştırmak amacıyla hem personel sayısının arttırılması, hemde yeni araçlarla takviye edilmesi çok önemli'' diye konuştu.

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer de, ülkenin sosyo ekonomik yapısının bilindiğini, işsizliğin olması nedeniyle de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının öneminin gerekli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''İşsizlik yoksulluğa neden olunca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da çok iş düşüyor. Bu anlamda yeni alınan araçlar ve personel takviyesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda zaman kaybının önlenmesine katkı sağlayacak olan yeni araçların hayırlı olmasını diliyorum.''

Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA