Milletvekili Yetiş'ten Başbağlar Katliamı Açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Başbağlar Katliamı'nın 19'uncu yılı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Başbağlar Katliamı'nın Sivas Katliamı ile paralel yürütülen bir komplonun sonucu olduğunun altını çizdi.

19 yıl önce Sivas Katliamı'ndan hemen sonra gerçekleştirilen Başbağlar Katliamı'nın aynı tezgahın ürünü olduğunu belirten Murtaza Yetiş, katledilen insan sayısının her iki olayda da bire bir aynı olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

"Sivas davasına müdahil olmak isteyen, konuyla ilgili yazan, çizen, konuşan, konuyu köşelerine taşıyan bazı çevrelerin Sivas’taki masum insanlardan hiçbir farkı olmayan insanların katledilmeleri karşısında suskunluğa gömülmelerinin, görmezden gelmelerinin Türkiye’de barış, bir arada yaşama kültürü, başka düşünceleri kabullenme olgunluğunun gelişmediğinin ispatı olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kaydederek açıklamalarına devam eden Yetiş, "Bir dönem yoğunluğu artmış bir şekilde toplumdaki farklılıkları bir ayrıştırma aracı olarak kullanmak, toplumu parçalayarak birbirine düşman etmek isteyen derin mihraklar, her iki olayda da Alevi-Sünni çeşitliliğini bir ayrıştırma ve düşman kılma aracı haline getirmeye çalışmışlardır. Halbuki toplum içinde aşırı uç, marjinal gruplar dışında hiç kimse bu ayrışmanın tarafı değildir. Sivas’ta 33 Alevi vatandaşımızın katliamını gerçekleştirenler 3 gün sonra aynı sayıda Sünni vatandaşımızı katlederek, toplumu birbirine düşman kılmaya çalışmışlardır. Sivas’ta olduğu gibi Başbağlar’da da tertiplenen oyun hala aydınlığa kavuşturulamamıştır" dedi.

Murtaza Yetiş, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Başbağlar'da katliam gerçekleştiren 100 kişilik PKK grubunun elini kolunu sallayarak bu köye gelmeleri, 2 saate yakın örgüt propagandası yapıp camide namazda olan erkekleri dışarı çıkardıktan sonra kurşuna dizmeleri, çocuklar dahil bazı kadınların evlerinin içinde yakılarak yok edilmeleri, bine yakın hayvanın yakılarak telef edilmesi, ağaçların ve tüm evlerin yakılması olayları gerçekleşirken emniyet güçlerinin olaydan 12 saat sonra köye ulaşması, kurşunların balistik incelemesinin yapılmaması, dava sürecinde izlenen akıl almaz hukuksuz tavır ve davranışlar, 19 yıl sonra bu olayın hala kanayan bir yara olarak devam etmesine neden olmuştur. Hakkın yerini bulamadığı, suçluların cezasız kaldığı bir olay olarak Başbağlar tarihte hep bir katliam olarak anılmaya devam edecektir. "
Kaynak: İHA