Mecidiye Tabyası, Kültür Bakanlığı'na Devredildi

Nene Hatun Milli Parkı'ndaki Mecidiye Tabyası, Harp Tarihi Müzesi için Orman ve Su Bölge Müdürlüğü'nden Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne devredildi.


Erzurum 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Genel Meclisi Salonu'nda Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Kurulda il genelindeki kamu yatırım ve projelerinin durum değerlendirilmesi yapıldı. Vali Öztürk, il genelinde bin bir kamu projesinin ihalesinin yapıldığının ve bunlardan 321'inin devam ettiğini dile getirdi. Vali Öztürk, 659 projenin ise önümüzdeki günlerde başlayacağını dile getirdi. Öztürk, proje tutarlarının 3 milyar 344 milyon lira olduğuna dikkat çekerek, "İnşaat mevsimi kısa. Yatırımlarımızı istenilen hıza kavuşturmak için bütün imkanları seferber edeceğiz. 3 milyar 344 milyon lira proje ödeneği var. 372 milyon lira ödenek geldi. Projelerin nakdi gerçekleşme oranı ise haziran ayı sonu itibariyle yüzde 21,5'tir." dedi.

Orman ve Su İşleri Bölge Müdür Vekili Murat Haspolat, 2009'da kurumlarına tahsis edilen Mecidiye Tabyası'nın Harp Tarihi Müzesi projesi kapsamında Kültür Müdürlüğüne devredildiğini söyledi.

Haspolat, 387 hektar alan üzerindeki Nene Hatun Milli Parkı'ndaki Mecidiye Tabyası'nın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne devrinin gerçekleştiğine işaret ederek, "Sorumluluk alanımızdaki Mecidiye Tabyası'nı Harp Tarihi müzesi bakanlıklar arasında gerçekleştirilen protokol gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettik." dedi.

Haspolat, Aziziye Tabyası'nın çevresinde peyzaj çalışmalarının da gerçekleştirilmesi için Atatürk Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını dile getirdi.LOJİSTİK KÖY İHALESİ YAPILDIDevlet Demir Yolları Bölge Müdürü Ahmet Başar, 5 Temmuz itibariyle Erzurum Lojistik Köy projesinin ihalesinin Ankara'da genel merkez tarafından gerçekleştirildiğini anlattı. Başar, Aziziye ilçesi sınırları içerisinde kalan alanda yapılacak olan lojistik köyün ihalesinin Başbakan Erdoğan'ın, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya verdiği talimat doğrultusunda gerçekleştirildiğini dile getirdi. DDY Müdürü Başar, 700 farklı kalemde yapılan Lojistik Köy ihalesinin tamamlandığında şehrin ekonomisine canlılık kazandıracağını da sözlerine ekledi.KENAR MAHALLERİN SEÇİMDEN ÖNCE ŞEBEKELERİ YENİLENECEKErzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, şehir içi içme suyu şebekesinin önümüzdeki üç yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Ertek, söz konusu projenin belediye seçimleri öncesinde tamamlanmasının teknik olarak mümkün olmadığını ancak, seçim sürecinde kenar mahallelerin içme suyu şebekelerinin tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

560 kilometre uzunluğundaki şebeke yenileme çalışmasının zor ve uzun bir süreç olduğuna dikkat çeken ESKİ Genel Müdürü Ertek, "AB ihale süreci kriterlerine göre şebeke ihalesini yaptık. Ülke genelindeki 37 ilden 15'inde bu projeler başladı.

Biz de önümüzdeki 24 ay içerisinde içme suyu şebekesini yenileyeceğiz. Seçimlerin sonrasına sarksa da projeyi yürüteceğiz. Ancak amacımız seçim öncesinde kenar mahallelerin içme suyu şebeke ağını yenilemek." diye konuştu.