Kredi Çekti, Hayatı Karardı

Manisa’nın Demirci ilçesinde esnaflık yapan bir vatandaşın bankadan çektiği kredi, başına dert açtı.

Demircili sanayi esnafı İsmail Gür (40), özel bir bankadan çekiği 7 bin liraya karşı 3 yıl içerisinde 21 bin 875 lira para ödediğini iddia etti. İsmail Gür, “2009 yılında ihtiyacım sebebiyle özel bir bankadan 24 ay vadeli 3 bin lira kredi kullandım. Bu kredimi günü günüme ödedim. Daha Sonra işletme kartım geldi, kartı banka çalışanı elden verdi. Hayatımda ilk defa kredi kartı kullandığım için bu kartında banka çalışanı tarafından verilmesi bana anormal gelmedi. Sonradan öğrendim ki bu kartın bana kurye ile gelmesi gerekiyormuş. O gün banka çalışanı bana işletme kredi kartımı elden verirken şifrenin de kendi cep telefonumdan öğrenebileceğimi söyledi.

Ben de banka çalışanının bana verdiği telefon numarasıyla şifremi belirledim. İşletme kartımın limiti 5 bin lira olduğunu banka görevlisi yine o gün kartı teslim ederken bana söyledi.

Ben de bir süre Sonra ihtiyaçtan dolayı bu karttan belirli aralıklarla toplam bin 900 lira para çektim; bu parayı da gününde ödedim.

Sonra yine 2 bin liraya yakın alışveriş yaptım bu paraları da günü gününe ödediğim halde 2010 yılında banka çalışanı beni arayarak işletme kartımın limitinin dolduğunu söyledi.

Benden para yatırmamı istedi. Bende 4 Bin 955 lirayı bankaya gidip yatırdım.

En Son bu yıl içerisine kadar ödemelerimizde hiçbir aksama olmadığı halde benden şuana kadar işletme kartım için toplam 16 Bin 900 lira para ödettirdiler. Bu paraları ödediğime dair dekontlarım elimde mevcut. Şimdi bankadan ödediğim bu fazla paranın hesabını sorduğumda banka yetkilileri bana tam olarak bir açıklama yapamıyorlar. Bankanın Genel Merkezinden gelen hesap özetlerinde bana ait bir kredi daha çıktığını öğrenince hayatım daha da karardı.

Bende bu konuyu Demirci Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulundum. Yetkilileri bu konuda bana yardımcı olmalarını istiyorum. Bankaya ödediğim bu fazla paranın araştırılarak bana geri iadesini talep ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA