İşitme Engelliler İçin Özel Kandil Programı

Çorum Müftülüğü tarafından ilk kez işitme engelliler için özel kandil programı düzenlendi.

Çorum Müftülüğü’nün “Anlatırsan Anlarım” projesi Ulu Cami’de hayata geçti. Berat Kandili programı sırasında işitme engelliler için işaret diliyle anlatım yapıldı. Engelli vatandaşların da, camilere gelmesi ve dini bilgilerden yoksun kalmaması için harekete geçen Çorum Müftülüğü “Din Engel Tanımaz” sloganıyla başlattığı çalışma kapsamında ilk olarak işitme engelliler için hazırladığı projeyi hayata geçirdi.

Camilerde okunan vaaz, hutbe ve Kuran-ı Kerim’i işitme engellilerinde anlayabilmesi için işaret diliyle tercüme edilmesini içeren proje Berat kandilinde başladı.

Ulu Cami’de okunan mevlit sırasında işitme engeliler okulunda görevli bir öğretmen tarafından işaret diliyle camiye gelen işitme engellilere tercüme edildi. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaşan cami cemaati ise meraklı bakışlarla, işaret diliyle yapılan anlatımı izledi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık “Anlatırsan Anlarım” projesinin Ulu Cami’de devam edeceğini belirterek, “Vaaz ve hutbeler işitme engellilere işaret diliyle tercüme edilecek” dedi.

Kaynak: İHA