Cingil’den Eleştirilere Cevap

Bursa’nın Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, kendisini eleştiren CHP İlçe Başkanı Hüsnü Toka ve Muhtelif Esnaflar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit’e cevap verdi.

Cingil, yaptığı açıklamada, önce kendisini çarşı tuvaletleri ile ilgili eleştiren Hüsnü Toka’ya cevap verdi. Hüsnü Toka’nın gecikme konusunda haklı olduğunu belirten Cingil, “Kendisini tebrik ediyorum. Ancak biraz geçmişe gittiğimizde, bu ilçede yerel seçimler öncesi bütün adaylar sanayi çarşısına tuvalet yapacağız deyip seçmenden oy isterlerdi. Fakat 15 senede bir tuvaleti yapamadılar. Biz 3 ay geciktik diye buna tahammül edemiyorlar. Kaldı ki gecikmenin bizimle bir ilgisi yok. Müteahhit firma gecikmeden dolayı her gün 57 TL ceza ödüyor. Müteahhidin kendisinden kaynaklanan bir gecikmedir. Biz bu tuvaletlerin açılışına Hüsnü Toka’yı çağırır ve açılışı ona yaptırırız. Çevre yolu konusuna gelince de doğrudur, bir yarım kalma söz konusudur. Ancak bunu daha öncede açıkladık, hava muhalefetinden kaynaklanan bir yarım kalma söz konusudur. Bunun da ihalesi yakın zamanda yapılıp tamamlanacaktır” dedi.

Muhtelif Esnaflar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit’in ramazan sokağı ile ilgili tenkitlerine de cevap veren Cingil, “30 yıllık başkan ramazan sokağının yeri değişsin demiş. Alternatif yerler söylemiş. Bu çalışma ramazan ayına özgü bir çalışmadır. Bizim yerle ilgili ve kiraları ile ilgili sıkıntımız yok. Kimseden de bu yönde bir şikayet almadık. Bilgit daha önce bu konularla neden ilgilenmiyordu? 2014 yerel seçimleri öncesi meydana çıkması manidardır. Kapalı pazar yeri ile ilgili de bu zamana kadar Bilgit’in yaptığı tek çalışma bize 70 imzalı bir dilekçe getirmesi. Bu dilekçede imzaları bulunanların bazıları esnaflığı bırakmış, bazıları da sanayi esnafı. Bilgit’in bu konuyla ilgili ciddi bir derdi yoktur. Olsunla değil olmasınla uğraşıyor. 30 yıldır esnaf için ne yapmıştır? Bilgit Yenişehir esnafını değil başka şeyleri düşünüyor. Eğer Yenişehir esnafını düşünseydi Salı Pazarı gibi Yenişehir esnafına büyük zarar verecek bir grubu Yenişehir’e getirmek için çaba harcamazdı. Bağ-Kur vizesi yapacağız diye esnaftan makbuzsuz para toplamışlardır. Bu arada esnaf sarayı yapacağız diye esnafı 1 yıl oyalamışlardır. Eğer Fahrettin Bilgit samimiyse, şu an Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin de başkanıdır. Bu kuruma ait İznik yolu üzerinde 2 bin metrekare arsa var. Hadi elinde yetki de var, buraya bir esnaf sarayı yapsın. Proje ile ilgili sıkıntıları varsa, bize gönderdikleri 3. sınıf bir maket var, bunu kendilerine iade edelim’ dedi.

Arife günü Yenişehir’e yabancı pazarcı sokmama konusundan da bahseden Cingil, “Geçtiğimiz yıl bana geldiler ve konuyu anlattılar. Ben yurt dışına gidiyordum ve zabıta amirime yetki verdim. Ancak hangi ilçelerin bizim pazarcımızı sokmadığı konusunda bilgi bile vermediler. Bu, ilçeleri bir birine düşürme girişimidir, bunu kınıyorum. Samimi olmadıklarını düşünüyorum. Kendisi aynı zamanda BESOB yönetim kurulu üyesidir. Hangi ilçelerin bu uygulamayı yaptığını çıkıp açıklasınlar. Biz de ona göre tavır alalım” diye konuştu.

Cingil konuşmasının sonunda Bursa yolu projesi ile ilgili harita üzerinden bilgi verdi .
Kaynak: İHA