'Ben olsam anında yere çakardım onları'

Jetçi Ramiz Paşa olarak tanınan Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Ramiz İlker, Suriye'nin Türk jetini düşürmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Uçağımıza verilen görev zamanlama açısından yanlıştı" diyen Ramiz İlker, "Ben olsam anında Suriye’ye karşılık verirdim. Dört tane F-16’yı kaldırırdım, anında vurur yere çakardım onları" dedi.

Jetçi Ramiz Paşa olarak tanınan Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Ramiz İlker, Suriye'nin Türk jetini düşürmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'Uçağımıza verilen görev zamanlama açısından yanlıştı ' diyen Ramiz İlker, 'Ben olsam anında Suriye 'ye karşılık verirdim. Dört tane F-16 'yı kaldırırdım, anında vurur yere çakardım onları ' dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Sami Dadağlıoğlu 'nun sunduğu Medcezir programına konuk olan Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Ramiz İlker, Suriye tarafından düşürülen Türk jetiyle ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlker, 'Uçağımıza verilen görev zamanlama açısından yanlıştı ' dedi.

Dadağlıoğlu'nun, 'Siz bu olaylar yaşandığında hava kuvvetleri komutanı olsaydınız; hükümete ,sivil iradeye nasıl telkinlerde bulunurdunuz? Askeri olarak ne tip bir yol izlenmesini önerirdiniz? ' sorusuna Ramiz Paşa şöyle yanıt verdi:

'Üç şey söyleyeceğim. Bir; Mavi Marmara olayında ben yetkili olsaydım o gemiyi oraya bomboş göndermezdim. Üzerine 4 'lü bir muharebe hava devriyesi tahsis ederdim F-16 'larla. İki tane de escord koyardım yanlarına. O zaman İsrail denen adamlar o gemimizi uluslararası kara sularında vuramazdı. O geminin o şekilde gönderilmesi de hataydı, o ayrı konu.

'AMERİKA'YA MIY MIY YAPTIĞIN ZAMAN TEPENE BİNER '

İkincisi; Süleymaniye 'de 11 askerimizin başına çuval geçirme olayı. Ben hava kuvvetleri komutanı olsaydım Genelkurmay Başkanı bile tutamazdı beni. Diyarbakırda F-16 birliği var kaldırırdım veya önce onlara nota verirdim. Amerikalı'ya derdim ki; bu çocukları 12 saatte bırakmazsan orayı başına geçirim ve söylediğini de yapacaksın Amerika bundan anlar Amerila 'ya mıy mıy yaptığın zaman tepene biner.

'BEN OLSAM YERİN DİBİNE GEÇİRİRDİM ONLARI '

Üçüncüsü; Son olayda ben yine hava kuvvetleri komutanı olsaydım Genelkurmay Başkanı'nı da ikna ederdim. Dört tane F-16 yüklerdim oraya anında ama. Benim evlatlarımı vurdu mu, derhal kaldırırdım F-16 'ları. Yerin dibine geçirirdim onları. Bu millet bunu bekliyor. Biraz tsunamileşelim, çok ağır gidiyor. '

'SURİYE KİM? '

Hızını alamayan Jetçi Ramiz Paşa sinirlenerek, 'Suriye kim? Türk ordusu girdiği zaman masadan çıkar. Kendimizi bu kadar küçük görmeyelim, milletin morali bozuluyor ' diye konuştu. BEYAZ GAZETE