Vali Aksoy Açıklaması

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ''Şiddetli yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı. Mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor'' dedi.

Şiddetli yağmur nedeniyle Samsun'un merkez ve bazı ilçelerinde meydana gelen sel ve su baskınları nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde Vali Aksoy başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

Oluşturulan kriz masasında Samsun'da meydana gelen sel ve su baskınlarıyla ilgi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, ''Temennimiz can kaybı olmadan bu afeti atlatabilmek'' dedi.

3 Temmuz gece saat 23.30 sıralarında Samsun ili Canik ilçesi kırsal kesiminde ve köylerinde başlayan şiddetli yağmurun süreç içerisinde kent merkezine sirayet ettiğini ve hayatı etkilediğini anlatan Vali Aksoy şunları söyledi:

''Canik ilçesinde yaklaşık 9 köyümüzde yer yer heyelanların meydana gelmesi, yolları kapatması su baskınlarının oluşması vatandaşlarımızı olumsuz etkilenmiştir. Bu kapsamda çeşitli yardım ekiplerini köylerimize ulaştırmak adına gece saat 24.00'da bütün arkadaşlarımızı seferber ettik. Özellikle ilçe merkezinden köylere ulaşımda yolların kapanması nedeniyle zorluk yaşadık. Bu nedenle ilçe köylerine başka bir ilçeden ulaşmak adına Asarcık'ta ekipler oluşturduk. Orada kaymakam arkadaşımızın nezaretinde jandarma komutanlığımıza ait ekipler il özel idaresine ait ekiplerle birlikte yolları aça aça vatandaşlarımıza ulaştık. Belirli tehlikelere karşı suların farklı noktalara akması yönünde çalışmalarımızı sürdürdük.''

Kırsal kesimde yağan yağmurun kent merkezinde de özellikle Canik ilçe sınırlarında etkili olduğunu ve bazı evleri su bastığını belirten Vali Aksoy, ''İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal ettiler. Özellikle binalarda mahsur kalanları kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. İtfaiye ekipleri, deniz polisimiz bu konuda her türlü imkanı ortaya koyarak vatandaşımıza ulaşmaya çalıştı. İhbarlara ulaşmak adına ekiplerimiz büyük gayret gösteriyor. Arama kurtarma ekiplerimiz 50 personelle çalışmalarını sürdürüyor. İl emniyet ve il jandarma komutanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Temennimiz can kaybı olmadan bu afeti atlatabilmek'' diye konuştu.

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA