TSK’da Temizlik Harekatı Askere Sabun Yerine Şampuan

Er ve erbaşlara yapılan temizlik maddeleri yardımında güncelleme yapan TSK günlük 6 gram olan sabun miktarını düşürdü, şampuan miktarını ise günlük 6.7 litreye çıkardı.

TSK yayımladığı yeni genelgeyle vatani görevini yapmakta olan erlerin temizlik malzemesi istihkaklarını artırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), er ve erbaşlara yapılan temizlik malzemesi yardımlarını güncelledi. Yeni yapılan düzenleme ile, Mehmetçiğin günde 6 gram olan günlük banyo sabunu istihkakı 5.3 grama düşürülürken, 6 ml. olan şampuan istihkakı da 6.7 ml. 'ye çıkarıldı. Ayrıca, askerlere, traş sabunu yerine “traş köpüğü” ve traş bıçağı da verilmesi kararı alındı. TSK, 2008 yılında yürürlüğe giren Beslenme Kanunu Temizlik Maddeleri Kullanım Esasları ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik 'te değişiklik yaptı.

Yılda iki kez diş fırçası istihkakı

Yeni yönetmelik Resmi Gazete 'nin dünkü sayısında yararlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte, er ve erbaşlara verilecek olan temizlik maddelerinin miktarlarında değişikliğe gidildi. Yönetmelikte, söz konusu değişikliklerin nedeni de bilimsel olarak açıklandı. Örneğin, banyo sabunu istihkak miktarının düşürülmesi konusunda, bir askerin haftada 4 defa banyo yapabileceği ve her banyoda 10 gram sabun harcandığı dikkate alındığında, bir askere günlük 5.3 gramlık sabunun yeterli olduğu açıklaması getirildi. Öte yandan, yönetmelikte askerlere yılda iki kez diş fırçası, yılda 400 ml. diş macunu verilmesine ilişkin istihkaklarda ise bir değişikliğe gidilmedi. Günlük olarak kullanılan sıvı sabun miktarı da 15 gramdan 40 ml. 'ye çıkarıldı.

TSK yayımladığı yeni genelgeyle vatani görevini yapmakta olan erlerin temizlik malzemesi istihkaklarını artırdı.