Kütahya Seramik'ten Bir İlk

Seramik sektöründe sayısız yeniliğe imza atan Kütahya Seramik, bir ilki daha gerçekleştirerek 17 ilde aynı anda 24 mağazasını hizmete açtı.24 ilde de canlı olarak izlenen törenin açılış kurdelesini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker kesti.

Kütahya Seramik’in 17 ilde aynı anda açılışı yapılan ve 24 mağazasından birisi olan Ankara Arma Seramik’in açılısına çok sayıda davetli katıldı.

Açılışa; başta Güral Ailesi olmak üzere, Ekonomi Bakanı Çağlayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Kütahya Seramik Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, yönetim Kurulu Üyesi Erkan Güral, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ankara’daki önde gelen devlet ve siyaset adamları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

ECE VAHAPOĞLU SUNUCULUĞUNDA AÇILIŞ
Arma Seramik’in sahipleri Raşit Genç ve İsmet Kılıç’ın ev sahipliğiyle gerçekleşen açılış töreninin sunuculuğunu Ece Vahapoğlu üstlendi.

Seramik sektöründe sayısız yeniliğe imza atan Kütahya Seramik, bir ilki daha gerçekleştirerek 17 ilde aynı anda 24 mağazasını hizmete açtı. Konseptini ‘İlk Olmak Yapılmayanı Yapmak’ olarak belirleyen Kütahya Seramik, mağaza sayısını 173’e ulaştırdı. Türkiye genelinde 7 binin üzerinde davetlinin katıldığı açılışlar başta Ankara ve Kütahya olmak üzere, Afyon, Batman, Diyarbakır, Giresun, Mardin, Mersin, ordu, Samsun, Balıkesir ve İstanbul’da yapıldı. Açılışlarla Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Kütahya Seramik mağaza sayısını da 173’e ulaştırdı.

ARMA SERAMİK’İN AÇILIŞI 23 İLDE CANLI OLARAK İZLENDİ
Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in açılış kurdelesini birlikte kestikleri tören, 23 ilde canlı olarak izlendi.

Açılış töreninde konuşan Kütahya Seramik Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Güral, yeni mağazaların güzelliklerle buluşması olduğunu söyleyerek, “İnsanlar dinlediklerini unutabilirler fakat gördüklerini özellikle de güzellikleri hep hatırlarında tutarlar. Bir defa görmek bin defa dinlemekten iyidir” dedi.

Bir ilke daha imza attıklarını ve 24 mağazayı aynı anda açtıklarını belirten Güral, “Bizim için bu gelişme şu anlama geliyor: Artık Kütahya Seramik’te yaratılacak güzellikleri sergileyecek 24 yeni mekanımız daha var” ifadelerinde bulundu.

Açılış töreninde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Bakan Çağlayan şunları kaydetti: “Güral ailesi Kütahya’nın marka değerinde son derece önemlidir. Seramik ve porselen sektöründe gelmiş olduğumuz nokta son derece önemli. Bundan 10- 15 yıl öncesine kadar dışarıdan ithal etmiş olduğumuz dizaynları bugün Türk dizaynırları kendi ülkemizde en yüksek teknolojiyle yapan bir sektör olduk. Sadece Güral firmasının 52 ülkeye ihracat yaptığını biliyor muydunuz? 40 milyon dolara yakın bir ihracat yapılıyor.” Seramik sektörünün yükte ağır pahada hafif olduğunu söyleyen Çağlayan, “Bu konuda Kütahya Seramik ülkemize önemli katkılarda bulunmaktadır” ifadesinde bulundu.

Açılışta konuşma yapan Bakan Eker ise, bir şehirdeki markanın ismini beraberinde büyütmesini vurgulayarak, “O şehir en az o marka kadar büyüyor, birlikte gelişiyorlar. Estetik ihtiyacın giderilmesi açısından seramik çok önemlidir. Güral ailesine yaptıklarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Kaynak: İHA