İğdır İl Genel Meclis Toplantısı Yapıldı

Iğdır İl Genel Meclisi Başkan Cengiz Savaş, başkanlığından toplanarak İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların genel durumunu görüşüldü.

Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının ilk gündem maddesi, 2000 yılında Karakoyunlu Belediyesi’ne satılan arsanın durumunun görüşülmesi oldu. Meclis üyelerinin söz hakkı alarak üzerinde görüş bildirdiği arsanın belediye tarafından ödenecek bedelin ödemediği gerekçesiyle eski karar iptal edildi. Belediyenin şimdiye kadar araç parkı olarak kullandığı süreyi göz önünde bulundurulmasını isteyen meclis üyeleri ayrıca belediyeden kira bedelinin alınması ve arsanın geri alınması konusunda görüş bildirdiler. Daha sonra yapılan oylama ile arsanın belediyeden geri alınması ve kullandığı süre göz önünde bulundurularak kira alınması kararlaştırıldı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Cengiz Savaş, Iğdır İl Özel İdaresi’ne ait olan arsaların tespiti ve kimler tarafından kullanıldığı konusunda yaptıkları araştırmalar da söz konusu kurumun arsa zengini olduğu görüldüğünü kaydetti.

Savaş, kuruma ait arsaların akıbetleri hakkında şimdiye kadar bilgileri olmadığından böyle çalışma yapmadıklarını söyledi.

İl Genel Meclis üyesi Kasım Yiğit ise kuruma ait taşınmazların ilde yaşayan bütün vatandaşların malı olduğunu kaydetti.

Belediyelerin veya şahısların bu taşınmazları işkal etmeye hakları olmadığını da ifade eden Yiğit, “Bir komisyon kurulup gerekli bilgilerin bize iletilmesi ve bununla ilgili acil kararlar alınması istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA