Erzurum Şehit Ailesini Yuvasız Bırakmadı

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında helikopter kazasında şehit olan Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun ailesine Erzurumlular sahip çıkarak ev satın aldı.

Evin tapusu törenle şehit uzman çavuşun eşi Arzu Vurucu'ya teslim edildi. Afganistan'ın başkenti Kabil'de düşen Türk helikopterinde şehit olan 12 askerden biri olan Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun ailesi için Erzurum Yakutiye Kaymakamlığı, Şükrüpaşa semtinde ev satın aldı. Satın alınan evin tapusu Vali Sebahattin Öztürk ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu'nun katıldığı törenle, valilik brifing salonunda şehit Vurucu'nun eşi Arzu Vurucu'ya teslim edildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de 15 bin liralık yardım çekini Arzu Vuruyu'la takdim etti. Vali Öztürk, devletin şehit ailelerine sahip çıktığını, ancak halkın hamiyetperverlik gösterip şehit ailesine sahip çıkmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Vali Öztürk, devletin ve toplumun şehitlerine sahip çıkmasının önemine dikkat çekerek, "Bu olayın inisiyatifi kendiliğinden oluştuğu için önemsiyorum. Yoksa devlet şehidine sahip çıkar, evini alır bu imkanları şehit ailelerine ailelerine temin eder. Önemli olan hamiyetperverliktir. Bu kampanyayı başlatan ve katkısı olan bütün kaymakamlık çalışanlarına şahsım adına teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Öztürk daha sonra evin tapusunu Arzu Vurucu'ya teslim etti. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüsnüoğlu da şehit çocuklarına oyuncak hediye etti.

PERSONELE TEŞEKKÜR
Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, şehit Uzman Çavuş Vurucu'nun ailesiyle görüştükten sonra ev almak için kampanya başlattıklarını dile getirdi. 2 aylık süre içerisinde gerçekleşen kampanyaya kaymakamlık personelinin üst düzeyde gönüllü olarak katkı sağladığını ifade eden Kaymakam Çelik, "Afganistan'da elim bir helikopter kazasında hemşehrimiz Önay Vurucu şehit oldu. Ailesinin ev ihtiyacı vardı. Kaymakamlık çalışanlarının desteği ile şehidimizin ailesine ev satın almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün personelime teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

KÜÇÜKLER'DEN 15 BİN LİRALIK DESTEK
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehit ailesini makamında kabul etti. Şehit Uzman Çavuş'un çocukları Emirhan(6) ve Azra(2)'yı kucağına alıp seven Başkan Küçükler, şehitliğin yüce bir makam olduğunu söyledi.

Belediye olarak şehit ailesine destek amaçlı 'Çorbada tuz bulunması' misali nakdi yardımda bulunduklarına işaret eden Küçükler, "Bizim için şehitlik ulvi bir makam. Şehit yakını olmak da çok önemli. Herkese şehitlik nasip olmuyor. Biz de çorbada tuzumuz olsun diye küçük bir destek veriyoruz, şehidimizin ailesinin rahat edebilmesi için. Bugün rahatça, özgür yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve askerlerimize borçluyuz." diye konuştu.

"HALKIMIZ HAKKINI HELAL ETSİN"
Evinin tapusu teslim almak üzere babası Mehmet Bingöl, kayınvalidesi Meryem Vurucu, çocukları Emirhan ve Azra ile valiliğe gelen Arzu Vurucu, vatandaşların, valiliğin, askeriyenin, kaymakamlığın ve büyükşehir belediyesinin destek ve ilgilerine teşekkür etti. Maddi sorunlarının bulunmadığını belirten şehit eşi Vurucu, "Halkımızın manevi desteği bizleri ayakta tutuyor. Satın alınan ev için halkımız hakkını helal etsin. Manevi olarak gördüğümüz destek ve ilgi bizleri sevindiriyor." şeklinde duygularını dile getirdi. Öte yandan tapu teslim töreni sırasında şehit Vurucu'nun 2 yaşındaki kızı Azra'nın dedesinin kucağında 'Baba' diye çevresindekilere seslenmesi ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu