YTÜ Tanıtım Günleri Başladı

Yıldız Teknik Üniversitesi tanıtım günlerinde her fakülteden uzman bir kadro, öğrenci ve aileleriyle bir araya gelerek, eğitim sistemi ile üniversitenin sunduğu olanaklar hakkında bilgi veriyor.

2012 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sonrasında, üniversite adaylarına üniversite yaşamı ve meslek seçimi hakkında geniş çaplı bilgi vermeyi amaçlayan “Yıldız Teknik Üniversitesi Tanıtım Günleri” başladı.

30 Temmuz’da başlayan tanıtım günlerinde, her fakülteden bölümünde deneyimli öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve Yrd. Doçentlerden oluşan uzman bir kadro, öğrenci ve aileleriyle bir araya gelerek, eğitim sistemi ile üniversitenin sunduğu olanaklar hakkında bilgi veriyor.

Tüm bölümlerden akademisyenlerle birebir iletişim kurma fırsatı bulan öğrenciler, bölümlerin tanıtıldığı özel oturumlarda bölümlere ilişkin tüm konularda bilgi edinirken, akademik imkânların yanı sıra öğrenci topluluklarından sosyal tesislere, kütüphaneden burslara kadar birçok alanda fikir sahibi oluyor. Aday öğrenci ve aileleri genel bilgilendirme Sonrasında, Osmanlı döneminden kalan Yıldız Sarayı’nın bir bölümü olan Yıldız Kampüsü ve 1 milyon 350 bin metrekare alanda kurulan Davutpaşa Kampüslerinin yanı sıra, Son teknoloji ile donatılmış laboratuvarları da gezme fırsatı buluyor.

Davutpaşa Kampüsü’ndeki Davutpaşa kışla binası ile Yıldız Kampüsü Sergi Salonu’nda 10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşen tanıtım günleri 3 Ağustos günü Sona erecek.

Davutpaşa Kampüsü Tanıtım Günleri’nde yer alan fakülteler ise; “Kimya-Metalurji Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sanat Tasarım Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Yıldız Kampüsü Tanıtım Günleri’nde yer alan fakülteler ise; Makine Mühendisliği Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi.”
Kaynak: İHA