Kamberler’de Son Binalar Da Yıkılıyor

Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Kamberler Parkı’nda, kamulaştırması tamamlanan son 4 binanın da yıkımını gerçekleştirdi.

Osmangazi’yi çağdaş ve planlı bir kent olarak geleceğe taşımak için kararlı adımlarla çalışmalarını yürüten Osmangazi Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kentin sıkışık bölgelerini kamulaştırmalarla rahatlatan Osmangazi Belediyesi, geleceğin Osmangazi’si için hedefe yürüyor. İlçenin dört bir yanında kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Kamberler Kent Parkı’nı da genişletiyor. Ebu İshak Mahallesi Kamberler Kent Parkı alanında kalan 4 binada yıkım çalışmalarına başlayan Osmangazi Belediyesi, bölgeye mega bir yatırım kazandırmak için düğmeye bastı.

Bursa’nın merkezinde yer alan Kamberler Kent Parkı alanında kalan ve uzun uğraşların ardından kamulaştırılan 4 binada yıkım çalışmalarını başlatan Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında çığır açacak bir çalışmayı daha Bursa’ya kazandırıyor. Proje kapsamında 96 bağımsız birimden oluşan 4 parseldeki 4 binanın ikisini daha önce yıkan Osmangazi Belediyesi, kamulaştırma bedelleri ödenen Son iki bloğun da yıkımına başladı.

Çevik kuvvet ekiplerince adeta ablukaya alınan bölgedeki yıkım çalışmaları sabahın erken saatlerinde başladı.

Herhangi bir olayın yaşanmadığı yıkım çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Osmangazi Belediyesi 96 tapu için hak sahiplerine 6 milyon 344 bin 251 lira kamulaştırma bedeli öderken, yıkımların ardından temizlenecek alanda Bursa’ya ve tarihine yakışır sürpriz bir proje uygulanacak .
Kaynak: İHA