Hakkari’de Olaylar Çıktı

Hakkari'de gerçekleştirilen protesto yürüyüşü esnasında gerginlik yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin önünde iki kişinin polis tarafından gözaltına alınması protesto edildi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Ziru Koç, BDP Merkez Başkanı Yavuz Aksaç ve beraberindeki kalabalık belediye binası önünden Cumhuriyet Caddesine doğru bir yürüyüş düzenledi.

Bu sırada oradan geçmekte olan zırhlı araçların bazı gruplar tarafından taşlanmaya başlanması üzerine devreye giren Milletvekili Üçer, provokasyona gelmeyin çağrısında bulundu.

Kalabalık Cumhuriyet Caddesinden ayrılarak belediye binası önünde toplandı. Burada Kürtçe bir konuşma yapan Milletvekili Üçer, Suriye'de çıkan olaylara değinerek, burada bir zulmün yaşandığını belirtti.

Şemdinli ilçesinde yaklaşık 8 gündür devam eden çatışmalara da değinin Üçer, kanın durması gerektiğini ifade ederek, operasyonlara ise biran önce son verilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’da Kürtçe bir konuşma yaparak, herkesin gözü önünde iki kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Bedirhanoğlu, akşam saatlerinde herkesin gözü önünde iki kişinin gözaltına alınmasının bir provokasyon olduğunu belirterek, bu mübarek Ramazan ayını yöre halkına zehir edildiğini belirtti.

Olayların çıkması üzerine vatandaşlar kepenk kapattı. Çarşı merkezinde dağılan guruplar ise çevre yolu üzerinde toplanarak burada polisle çatıştılar. Caddedeki olaylar halen devam ediyor .
Kaynak: İHA