BESKADER 1. Olağan Kongresi Gerçekleşti

Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği (BESKADER) 1. Olağan Genel Kurul toplantısında başkanlığa seçilen Ali Erdoğan, güven tazeledi.

Toplum Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, Besni Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Müftüsü Musa Çiftçi, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, bağışçılar ve vatandaşlar katıldı.

Genel kurulda divan başkanlığına Ali Erdoğan seçilirken, katip üyeliklerine ise Ekrem Kelleci ve Haci Arslan seçildi.

Kongrenin açılış konuşması Dernek Başkanı Ali Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan, "Geniş kapsamlı kurulan bu dernek sağlıkta, eğitimde, turizmde ve uygun görüldüğü her alanda hizmet verecektir. Eğer yıllar önce böyle bir dernek kurulmuş olsaydı, bugün aşağı şehirdeki hanlar, hamamlar ve camiler harap olmayacaktı" dedi.

Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Alakuş, Besni Devlet Hastanesi ile ilgili süreci dile getirirken, Kaymakam Gürkan Demirkale ise devlet hastanesinin yüzde 112 kapasite ile çalıştığı için ilçeye yeni bir hastanenin şart olduğunu söyledi.

"Bizim görevimiz memleketimize hizmet vermektir" diyen Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Besni'nin sorunları ve sıkıntıları neler diye bir çalışma yapmıştık. Önümüze de hedefler koyup 2007 seçimlerinden önce Besni’ye şunları yapacağız demiştik. Bunlardan bir tanesi de Besni'nin 50 yıllık sağlık problemine cevap verebilecek bir hastaneydi. 1960’lı yıllarda yapılan hastanemize ek bina yapıldı yetmedi, acil binası yapıldı bu da yetmedi. O zaman yeni bir hastane dedik. Hamdolsun bunlar gerçekleşmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerine şunları da ekledi: "Bu hizmeti Besni’de gerçekleştirmek bize onur veriyor. Bu binayı sahiplenip her aşamasını takip eden başhekimime, kaymakamıma, dernek yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu ile faaliyet raporu okundu. Daha sonra seçime gidilirken, tek liste halinde gidilen kongrede başkanlığa Ali Erdoğan yeniden seçildi. Yönetim kurulu üyeleri olarak; Ali Erdoğan, Emin Soydan Doğru, Şükrü İşitmen, Haci Arslan ve Halil Kuş seçilirken, denetim kurulu üyeleri ise; A. Ekrem Kelleci, Davut Erzurumlu ve Kubilay Tepegül oldu.

Toplantıda dernek başkanı Ali Erdoğan tarafından Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’a, Kaymakam Gürkan Demirkale’ye ve Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Alakuş’a 75 odalı 125 yataklı Besni Devlet Hastanesi'nin yapımında göstermiş oldukları gayret ve desteklerden dolayı plaket verildi .
Kaynak: İHA