Bakan Eroğlu, İnşaat Sanayicileriyle İftar Yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2007 yılında değiştirilen 1053 sayılı kanun ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tüm içme sularıyla ilgili çok büyük bir yük aldığını belirterek, "49 şehrin su meselesini sessiz sedasız kökünden çözdük" dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Devlet Su İşleri 5.Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen iftara, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı’nın yanı sıra çok sayıda İNTES’li üye katıldı

İftardan sonra bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Hidroelektrik santraller konusunda çok büyük bir tepkinin olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olduğunu hatırlatan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye’nin enerjisinin yüzde 73'ünü dışarıdan temin ettiğini belirtti.

Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “HES’ler Türkiye’nin sigortasıdır. HES’ler bizim yerli kaynağımız. HES’lerle suyu kontrol ediyoruz. HES’ler konusunda etrafta çok fazla yalan söyleniyor. Bunun sebebi ise şirketlerin HES’ler konusunda halkı yeterince bilgilendirmemeleridir. Doğru olanın halka anlatılması lazım.” DSİ’nin çok önemli işlere imza attığına değinen, Eroğlu, DSİ’nin şu ana kadar 1128 tane tesisi bitirerek hizmete sunduğunu, bu sayının içerisinde 206 tane barajın yer aldığını ifade etti.

2007 yılında değiştirilen 1053 sayılı kanun ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tüm içme sularıyla ilgili çok büyük bir yük aldığını kaydeden Bakan Eroğlu, 49 şehrin su meselesini sessiz sedasız kökünden çözdüklerini bildirdi. Devletin, en önemli vazifesinin vatandaşa yeterli miktarda sağlıklı su vermek olduğunu belirten Eroğlu, Bakanlık olarak yaptıkları planlamayla ülkenin su ihtiyacını karşılayacak her şeyi planladıklarını ifade etti

Kaynak: İHA