Vali Saran Açıklaması

Malatya Valisi Ulvi Saran, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi bir aileye saldırıda bulunulduğu iddiasıyla ilgili olarak, Sürgü'de toplumun her kesiminden insanların birbirlerini anlayışla karşılayan, birbirleriyle birlikte yaşama arzusu içerisinde olan insanlar olduğunu söyledi.

Saran, Sürgü Jandarma Komutanlığı'nda, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, belde sakinleri, Alevi sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve öteki yetkililerin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Daha Sonra saldırıya uğradıkları iddia edilen Evli ailesini de ziyaret eden Saran, konuyu AA muhabirine değerlendirdi.

Beldenin Son durumunun gayet sakin olduğunu belirten Saran, birkaç gün önce meydana gelen olayın hiç arzu edilmeyen boyutlara taşındığını söyledi.

''İki kişi arasında meydana gelen münferit bir olay daha Sonra bir takım tahriklere aldanan kişilerce toplumsal bir olaya dönüştürüldü'' diyen Saran, bunun neticede bir vatandaşın evinin saldırıya uğraması Sonucunu doğurduğunu söyledi.

Vali Saran, insanların birbirleriyle tartışabildiğini dile getirerek, ''Bunların yerli yerinde, kendi tarafları içerisinde bırakmak lazım. Eğer bunlar tahrik edici bir takım husumetlere dönüştürülürse bundan toplum zarar görür'' dedi.

Beldede 3 gün önce yaşanan olayda güvenlik kuvvetlerinin duruma hakim olduklarını söyleyen Saran, ikinci gün itibariyle de durumun sakin olduğunu, gerginliğin bulunmadığını belirtti.

Ancak medyada bir takım yorumların yapıldığına işaret eden Saran, ''Sürgü'de toplumun her kesiminden insanlar birbirlerini anlayışla karşılayan, birbirleriyle birlikte yaşama arzusu içerisinde olan insanlar. İnsanlar, birileri tahrik etmedikçe kendi aralarında bir problem olmadığını, gayet barışçı ve uyumlu bir biçimde beraber yaşadıklarını ifade ediyorlar'' diye konuştu.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA