Taylıeli Köyünde İftar Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Taylıeli köyünde köy muhtarlığının düzenlediği iftar da büyük coşku yaşandı.

Köyde yaşayan tiyatrocu Eftal Gülbudak ve Ümran İnceoğlu ile muhtar Halil İbrahim Çakır ve köy gençlerinin seferber oldukları iftarda Mustafa Seven ve Aşgın Tunca’nın da görev aldıkları Türk Tasavvuf Müziği Korosu da konser verdi.

Köy meydanında kurulan masalarda yaklaşık 300 kişiye iftar yemeği verilirken Mısırlı Hafız Muhammed Hanefi’ de okuduğu Kur’anı Kerim ile izleyenleri büyüledi. Taylıeli köyünde iftara Belediye başkanı Fikret Akova, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, Hacı Mehmet Fevzi İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın Gülten, Zağnos Dershaneleri Müdürü Ramazan Çetin ve vatandaşlar katıldı.

İftarın imeceyle düzenlendiğini bildiren Muhtar Halil İbrahim Çakır, katılımcılara teşekkür etti. Köydeki çok sayıda vatandaşın katkıda bulunduğunu anlatan muhtar Çakır, “Köyde Ramazan öncesi düzenlenen şenlikte olduğu gibi iftarda da imece yaptık. Köyümüzde oturan sanatçı Eftal Gülbudak ve Ümran İnceoğlu büyük destek oldu. İş adamı Mustafa Aysel, her zaman olduğu gibi iftar da bizi yalnız bırakmadı. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. İftarda grev alan Tasavvuf Müziği Korosu elamanları ve Mısırlı Hafız Muhammed Hanefi’ye de teşekkür ediyoruz” dedi .
Kaynak: İHA