Seferihisar'da ''Seferikart'' Uygulaması

Seferihisar Belediyesi, ''Türkiye'nin Cittaslow başkenti'' ilçede belediye hizmetlerinden daha kolay yararlanılmasını sağlamak için, ''SeferiKart'' uygulaması başlattı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, çağdaş teknolojiyle uygulamaya geçen SeferiKart'la ilçede yaşamı kolaylaştırmayı ve Seferihisarlılık bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Soyer, ''Seferihisar Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereği olan önemli bir sosyal sorumluluk projesini, günümüz teknolojisinden de yararlanarak yaşama geçiriyor. Dünyada 'Kent kartı' olarak tanımlanan sistemle gerçekleştirilen uygulamalar, 'SeferiKart' adıyla hazırlanan kartlarla Seferihisarlıları buluşturuyor'' dedi.

SeferiKart'tan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre ilçede yaşayan tüm vatandaşlar yararlanabilecek.

Ulamış, Ürkmez, Doğanbey'in Mahalle olarak Seferihisar'a katılmasıyla birlikte, Seferihisar Belediyesi'nin hizmetlerinden yararlananların sayısının 30 bine ulaştığı belirtildi.

SeferiKart şu alanlarda kullanılacak:

Seferihisar'ın bir çok noktasında oluşturulacak istasyonlarından ücretsiz bisiklet kiralanabilecek. Seferihisar Belediyesi'nin işleteceği otoparklara indirimli ücretlerle, plajlara da ücretsiz girilebilecek. SeferiKart'la ilçenin çeşitli yerlerine kurulacak bilgi ekranlarında sicil bilgilerine erişebilecek. Vatandaşlar, e-belediye işlemleri ve tüm ödemelerini SeferiKart ile gerçekleştirebilecek, ilgili birim görevlisine anında ulaşıp soru sorabilecek, otobüs saatleri, haberler ve duyuruları okuyabilecek.

Muhabir : Göksel Kayseri / Binnaz Ersoy

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA