Roman Tadında İncir Kitabı

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ‘Geçmişten Günümüze İncir’ kitabını tanıttı.

AYTO’nun Aydın’ın ticareti dışında kültürel çalışmalarıyla kent kimliği, kent tarihi ve kent kültürüne katkı sağlamaya çalıştığını belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, AYTO Kültür Yayınları’nın beşinci kitabı olan ‘Geçmişten Günümüze İncir’ adlı kitap ile incir ile ilgili her şeyin anlatılacağını ifade etti.

222 sayfadan oluşan kitapta incir ile ilgili merak edilebilecek her konunun işlendiğini ifade eden Dokuzlu, kitap ile ilgili şu bilgileri verdi:

"AYTO Kültür Yayınları serisinde beşinci eserimiz olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora öğrencisi Hilmi Anaç tarafından hazırlanan kitapta Aydın inciri ilk kez bilimsel çerçeve içinde anlatılacak. ‘Dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir’ olarak nitelendirilen, ancak ne zeytini ne de inciri ile ilgili bir referans kitabı bulunmayan, dünyanın en büyük incir üreticisi olan Aydınımızın sosyo-ekonomik yapısına da yön veren incirin tarihini ve kültürünü konu alan bir çalışmanın halkımızla buluşturulmasını görev gördük. Kitabın demosunu yönetim kurulu üyelerimize dağıttık. Olumlu geri bildirimler aldık. Roman tadında, akıcı bir incir kitabı oldu. Kitabı hazırlayan Hilmi Anaç’a, kitabın danışmanlığını yapan ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Üyesi Günver Güneş Hocamıza AYTO olarak teşekkür ediyoruz” Dokuzlu ,AYTO’nun sosyo-kültürel çalışmalara verdiği önemin görev sürelerince devam edeceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA