Kadınlara Girişimcilik Eğitimi Veriliyor

Şahinbey Belediyesi ve Girişimci Kadınları Destekleme Derneği tarafından kadınlara girişimcilik eğitimi veriliyor.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Belediyesi'nin, Girişimci Kadınları Destekleme Derneği işbirliği ile ''Güneydoğu'da Kadınların Güçlendirilmesi Projesi'' kapsamında 40 kadına girişimcilik ve 10 kadına eğitimcilerin eğitimi verildiği belirtildi.

Proje kapsamında Ağustos ayından itibaren ayrıca 400 kadına farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri verileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Proje faaliyetlerine katılan kadınlarda sivil toplum bilinci geliştirmek üzere kısa film çekimi ve gösterimi yapılacak olup, bu proje ile bölgedeki kadın sivil toplum kuruluşlarının tanıtılmasına, yeni sivil toplum kuruluşlarının kurulmasına ve kadın statüsünün gelişmesinde kadınların etkili faaliyet ve politikalar içerisinde yer almaları teşvik edilecektir.

Proje faaliyetleri içerisinde yer alan farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri kadınların ihtiyaç duyduğu konuları içerecek şekilde belirlenmiştir. Proje kapsamında kadınlara yönelik verilen eğitimler Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde verilecek olup, proje sonunda katılımcılara sertifikaları verilecektir.''

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Kaynak: AA