Hırsızı ''papağan'' Yakalattı

Tekirdağ'da bir eve pencereden giren hırsız, evde yaşayan papağanın ev sahibini uyandırması sonucu yakalandı TEKİRDAĞ - 30

07 . 2012 - Tekirdağ ' da bir eve giren hırsız , evde yaşayan papağının çığlıklarıyla ev sahibini uyandırması sonucu yakalandı . Hırsızlık zanlısı V . K , dün gece yarısı Muratlı Caddesi ' nde Ünay ailesine ait birinci kattaki eve pencereden girdi . Evde beslenen ' ' Can ' ' isimli papağanın ' ' anne anne ' ' diye kafesinden çırpınmaya başlaması üzerine uyanan ev sahibi Esengül Ünay ' ı gören V . K , girdiği pencereden kaçarak gözden kayboldu .

Polise bildirilmesinin ardından hırsızlık zanlısı V . K , bir inşaatta el ve ayaklarına bant yapıştırmış şekilde yakalandı . V . K ' nın bu yöntemi ses çıkarmamak ve iz bırakmamak için kullanıldığı öğrenildi . Emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece hırsızlık suçundan tutuklanan V . K , Tekirdağ Kapalı Cezaevi ' ne gönderildi . - Papağanı iki ay önce satın almışlar Esengül Ünay , papağanı ' ' Can ' ın ' ' sesiyle uyanmasının ardından hırsızla karşılaşma anını , AA muhabirine anlattı . Ünay , havaların sıcak olması nedeniyle pencereleri açık bırakarak uyduklarını belirterek , ' ' Daha önce balkonumun etrafını kapattırmıştım fakat camdan girilebileceğini tahmin etmedim . Gece geç saatlerde , papağanım , deyince uyandım . Kalktığımda , siyah giyinmiş bir gençle karşılaştım . Bağırmaya başladım . Beni görünce kaçtı gitti , polise haber verdim kısa sürede buldular sağ olsunlar ' ' dedi .

Kuşlara çok düşkün olduğunu ve iki ay önce papağını satın aldığını bildiren Ünay , ' ' İki ayda ' anne ' ve ' ne yapıyorsun ' kelimelerini öğretebildim . Papağanım hayatımı kurtardı . Can yoldaşım o benim ' ' diye konuştu .

Muhabir : Ergin Akgün / Salih Baran Yayıncı : J . Jale Müminoğlu30 . 07 . 2012 13 : 30 : 00
Kaynak: AA