Gezici Sinema Yumurtalık’ta

“Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir” ve “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14.500 kilometre katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 13. durağında tatil cenneti Yumurtalık’ta vatandaşlarla kucaklaştı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Garnizon Komutanı Personel Yarbay Ümit Şener, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Yumurtalık Emniyet Amiri Alper Tunga Berberoğlu, Yumurtalık Belediye Meclis üyeleri, Adana ve Yumurtalıklı muhtarlar ile 10 bini aşkın vatandaşın katıldığı etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Kent Orkertrası’nın konseriyle başladı.

Adana TV, Koza TV ve Akdeniz TV’den canlı yayınlanan etkinlikte sahne alan Adanalı ünlü sanatçı Murat Göğebakan, konuklara müzik ziyafeti çekti.

Etkinlikte konuşan Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, “İlçemiz şirin ama bakımsız. İmkanlarımız ölçüsünde bakmaya, hizmet üretmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’ın ilçemize desteği var. İlçemizin su sorunu vardı. Sağolsunlar Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle Çatalan Suyu’nu yılbaşına kadar Yumurtalık’a getireğiz. Sayın Valimizin desteğiyle de plajımızı güzelleştireceğiz. Bu etkinliğin Yumurtalık’ta yapılmasına vesile olan başka Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sözlerine, “Komutanımız, kaymakamımız, belediye başkanımız, emniyet amirimiz, belediye meclis üyelimiz, muhtarlarımız, halkımız burada. İşte birlik ve beraberlik. ‘Ortak Akıl Ortak Başarı’ dediğimiz işte bu tablo” diyerek başlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yumurtalık’ın çok önemli tarihi geçmişi olduğunu söyledi.

Aldırmaz, “Öncelikle tüm hemşehrilemizin Mübarek Ramazan Ayını kutluyorum. Bu ilçemiz bir zamanlar medeniyetin beşiği idi. Dünyada ilk organ nakli burada yapıldı. Büyükşehir Belediyeleri yasası çıktığı zaman Yumurtalık’a vermiş olduğumuz destek katlanarak gelecek. Yumurtalık Adana’nın hatta Türkiye’nin önemli tatil ilçesi olacak. Buraya gelerek etkinliğimize destek verdikleri için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür çiçeği verdi. Daha sonra ünlü sanatçı Murat Göğebakan sahne aldı. Göğebakan, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle etkinlik alanına dolduranlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Sanatçıya çiçek veren ve konser için teşekkür eden Zihni Aldırmaz, “İşte Adana’yı Adana yapan böyle sanatçılarımızdır. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Sadece diliyle değil, yüreğiyle söylüyor. Sizin sevgilerinizle bu çiçeği takdim ediyorum” dedi.

Murat Göğebakan da, “Bu organizasyon bana göre, Türkiye’nin en büyük organizasyonudur. Altın Koza’dan bahsediyorum. Bir zamanlar Altın Koza’da görev almıştım. İspanyol bir gruba gitarımla eşlik etmiştim. Altın Koza’yı düzenleyen başta Zihni Abi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra “Entelköy Efeköy”e karşı filmi izlenime sunuldu.

Bu arada, etkinlik öncesi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen ilçe esnafını ziyaret etti, Ramazanlarını kutladı, hayırlı işler dilediler .
Kaynak: İHA