Ergenekon duruşmasında şarkı sürprizi

"Ergenekon" davasının duruşmasına izleyici olarak katılan sanatçı Melike Demirağ, CHP'li Milletvekili Mustafa Balbay için “Arkadaş” şarkısını seslendirdi.

Sanıklar, Demirağ 'a eşlik ederken, salondakiler de şarkının sonunda alkışladı. Tuncay Özkan, ''Bu şarkı için 4 yıl daha yatabiliriz” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri 'de görülen “Ergenekon” davasının 211 'inci duruşmasına, CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ile tiyatro oyuncusu Füsun Erbulak ve sanatçı Melike Demirağ da duruşmayı izleyenler arasında bulunuyor.

'ARKADAŞ ' ŞARKISINI SÖYLEDİ
Duruşma başlamadan önce sanıklardan Mustafa Balbay'a seslenen Melike Demirağ, ''Mustafa Bey bir şarkı söylemek istiyorum'' dedi.

SANIKLAR EŞLİK ETTİ
Balbay'ın çevresindekileri susturmasından sonra Melike Demirağ, ''Arkadaş'' şarkısını söyledi.

Demirağ'ın şarkıyı söylediği sırada bazı sanıkların mırıldanarak eşlik ettiği görüldü.

'BU ŞARKI İÇİN 4 YIL DAHA YATARIZ '
Şarkı bittiğinde salonda bulunanlar alkışlarken Mustafa Balbay da, ''Sizden bu şarkıyı dinlemek her şeye değerdi'' dedi.

Tuncay Özkan ise ''Bu şarkı için bir 4 yıl daha yatabiliriz'' diye espri yaptı.

BALBAY: UMUDUMU YİTİRMEDİM
Duruşmayı izlemeye gelenlere, davanın gidişatına ilişkin görüşlerini anlatan Balbay, ''Hukuku, kuralların dışına çıkmadan hep beraber arayacağız. Ben umudumu yitirmedim. Yargılamayı işkence haline getirdiler. Biz buna karşı çıkıyoruz'' dedi.