Ak Partili Hamza Dağ, İftarda Sorun Dinledi

Ak Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ ve İl yönetim denetleme kurulu üyesi Halil Deveci, Ödemiş’e bağlı Bıçakçı Köyü, Ovacık Yaylası'nda tüccar Metin Yağcı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftar öncesi Vekil Dağ bazı ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak paketi dağıttı.

Yemeğe Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, ilçe yönetim kurulu üyeleri belediye meclis üyeleri, bademli belediye başkanı Selahattin Kundak, Kaymakçı belediye başkanı Halil Güler, Çaylı belediye başkanı Rıfat Önder, Kayaköy belediye başkanı Ali Akkaşlı, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı

Metin Yağcı, iftar öncesi yaptığı konuşmada, genel olarak bir sıkıntılarının olmadığını ancak yeni yaptıkları tapulu evlerine elektrik bağlatmak istediklerinde TEDAŞ'in kendilerinden inşaat ruhsatı istediğini belirterek, "Köylerimize hizmet getirilmesi konusunda bir sıkıntımız yok. Başta hükümetimiz, bakanlarımız ve milletvekillerimiz parti teşkilatı ve ilçe kaymakamımız sayın Abdurrahman Koçoğlu’na teşekkür ediyoruz. Ancak köyümüz ve köylerimizde ev yapıyoruz, Tapumuz var, evimize elektrik alacağız ama TEDAŞ bizden inşaat ruhsatı istiyor. Yeni yapılaşma var, evin alt katında elektrik var, üst kata inşaat yapılmış buraya elektrik verilmiyor" dedi.

Yağcı'nınh ikinci talebi ise, aşılı kestane alanları hakkında oldu: "Diğer bir sıkıntımız da aşılı kestane alanlarımızda arazilere aynı yılda kestane ağacı dikildiği halde birisine tapu verilirken diğerine tapu verilmiyor. Gerekçe de 1940-1950’li yıllarda hava fotoğraflarında arazinin dikili olmadığı iddiasıyla tapu veremeyeceklerini ifade ediliyor. Bu sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını istiyoruz." Sorun ve talepleri dinleyen AK Parti İzmir Vekili Hamza Dağ, sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını, gerekirse Meclis çatısına da taşıyacaklarını söyledi: "Meclisin hem tatile girmesi ve Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle İzmir milletvekilleri olarak her gün bir ilçeye ziyaret gerçekleştirerek vatandaşlarımızla iftarda buluşuyoruz ve onların sorunlarını da dinliyoruz. Ne kadar işin içinde olursanız olun, halkın içinde sorunları daha iyi görerek bunları meclise taşıyoruz. Bu anlamda buralarda dinlediğimiz sorunarı meclis çatısı altına taşıyacağız.”
Kaynak: İHA