Yumurtalık’ta Gündem ‘Su’

Adana’nın Yumurtalık İlçesi Belediye Meclisi’nde aylardır ‘su’ sorunu tartışılıyor.

Belediye Başkanı Turgut Erişmen ise çevre il ve ilçelerde de bu sıkıntının sürdüğünü, ilçenin yakında Çatalan suyuna kavuşacağını söyledi.

Yumurtalık’ta yaklaşık 3 aydır ana gündemi oluşturan su sorunu meclis gündemine taşındı.AK Parti Belediye Meclis Üyesi Bilal Gökçe, en kısa mesafe olarak Kalemli Köyü veya Demirtaş köyünde bulunan eski kuyuları devreye sokmayı teklif ederken, MHP Meclis Üyesi Yüksel Aydoğan ise “Benim halkıma kireçli suyu mu layık görüyorsun?” diyerek teklife itiraz etti.

İlçe Belediye Başkanı Turgut Erişmen de, su sorununu sadece kendilerinin yaşamadığını, çevre il ve ilçelerde de bu sıkıntının bulunduğunu söyledi.

Erişmen, “Gelecek yıla su sorununu çözmüş olarak gireceğiz. Yaz aylarında turizm sezonunun başlamasıyla birlikte ilçede su sıkıntısı yaşandığı aşikar. Hiç bir zaman aksini de söylemedik. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmazla da konuyu görüştük ve Çatalan suyunun da Yumurtalık’a verileceğinin sözünü aldık” dedi.

İller Bankası’ndan uzmanların projeyi hazırlayacaklarını kaydeden Erişmen, eğer ihale hattını DSİ üstlenirse projenin 3 veya 4 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirileceğini, müteahhitlere ihale edilirse de en geç 5 veya 6 ay içerisinde Çatalan suyundan içilebileceğini söyledi.

Kaynak: İHA