Yenişehir'de Köylülerden Yol Kesme Eylemi

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Cihadiye köyü sakinleri, köylerinden geçen çevre yolu nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü'nden tarla ve ürün paralarını alamadıkları gerekçesiyle yapım aşamasında olan çevre yolunu traktörlerle sürüp trafiğe kapadılar.

Köy Muhtarı Necmettin Ayas, yaptığı açıklamada 2011 yılında köylerinden resmi kamulaştırma yapılmadan ve ürünlerin hasadına 10 gün kala, tarlalarından çevre yolunun geçirildiğini belirterek şöyle konuştu:

''Karayolları görevlileri köyümüze gelerek tarla ve ürün bedellerinin 2 ay içinde köylülerin hesaplarına yatacağını söylediler. Ancak aradan geçen 16 aylık süre içinde ne para yattı ne de bize bir açıklama yapıldı. Birçok kez yaptığımız müracaatlar da maalesef geçiştirildi. Köylülerimiz paralarını alamadıklarından dolayı zor durumda kaldılar.''

Ayas, en Son Karayolları görevlilerinin bu gün itibari ile paralarını hesaplara yatacağını söylediklerini vurgulayarak, ''Ancak köylülerimiz hesaplara paranın bu gün de yatmadığını görünce bölgeye gelerek yolu sürdüler ve trafiğe kapattılar'' diye konuştu.

Haklarını almadan yolu trafiğe açmayacaklarını belirten Muhtar Ayas, ''Çevre yolunun geçtiği arazilerin tapuları hala köylülerimizin üzerinde. Bu nedenle insanlar kendi tarlalarını sürüyorlar. Şu an köyümüzde 20 vatandaşımızı ilgilendiriyor bu durum ve toplam 150 dönüm arazi var. Bunun bedeli de 6,5 milyon TL civarında. Üstelik 2 yıldan bu yana da bu tarlalardan 5 ürün alınacaktı'' dedi.

Kaynak: AA