Üsteğmen Hasırcıoğlu Afyonkarahisar’da Toprağa Verildi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'nın düzenlediği ve 8 askerin şehit olduğu saldırıda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu, Afyonkarahisar’da toprağa verildi.

GATA’dan alınarak askeri bir uçakla Afyonkarahisar’a getirilen şehit Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu'nun cenazesi, Uydukent semtindeki baba ocağına getirildi.

Evli ve üç aylık bir çocuk babası olan şehit üsteğmenin naaşı, baba ocağının ardından Afyonkarahisar merkezdeki İmaret Camii'ne getirildi.

İmaret Camii’ni dolduran binlerce vatandaş, teröre lanet yağdırdı. İkindi namazının ardından Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya cenaze namazını kıldırdı. Üsteğmen Hasırcıoğlu’nun cenazesi, kılınan namazın ardından askerlerin omzunda topçu arabasına taşındı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı cenaze töreninde, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar milletvekilleri Kemalettin Yılmaz, Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, askeri erkan, emniyet mensupları, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş yer aldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından vatandaşlar hep bir ağızdan tekbir getirerek, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Şehidin naaşı, daha sonra Kocatepe Mezarlığı'nda bulunan Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Piyade Taburu’nun geçici üs bölgesine 19 Haziran’da PKK tarafından ağır silahlarla yapılan saldırıda 8 asker şehit olurken, 19 asker de yaralanmıştı. Ağır yaralı askerlerden Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu, Van Askeri Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından GATA ’ya sevk edilmiş, 13 gün süren tedavinin ardından 2 Temmuz’da şehit düşmüştü .
Kaynak: İHA