Urfa-Güney Kore Hattında Turizm Toplantısı

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde kente gelen 15 kişilik Güney Koreli heyet, Hilton Garden Inn’de onurlarına verilen yemekte Şanlıurfalı tur operatörleriyle bir araya geldi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe, ŞUTSO Başkan Vekili Cem Göncü ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Urfa’ya Güney Kore’den, Güney Kore’ye Urfa’dan turist gruplarını getirme yolları arandı.

Aralarında tur operatörü, gazeteci ve bürokratların yer aldığı Güney Koreli heyetle Şanlıurfalı bürokratların ve tur operatörlerinin fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda, Urfa’nın tarihi ve turistik değerlerinin farklı dillerde tanıtılmasını amaçlayan eserlerin yayınlanması gibi tanıtım çalışmaları ele alındı.

Güney Koreli turistlerin tatile çıkarken nelere dikkat ettiği hususları Şanlıurfalı tur operatörlerine aktarmaya çalışan heyet, aynı şekilde Türkiye’den Güney Kore’ye tatil için gitmek isteyenler için neler yapmaları gerektiğini dinlediler.

Heyetin Şanlıurfa’daki izlenimlerini dinleyen ve zaman zaman not alan Vali Yardımcısı Erdoğan, Belediye Başkan Vekili Yücetepe ve ŞUTSO Başkan Vekili Göncü, kentin gerek dünyaya gerekse Türkiye’ye tanıtımı konusunda gerekli çalışmaların devam ettiğini söylediler. Görüşmenin oldukça faydalı geçtiği toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi .
Kaynak: İHA