Kayısı Festivali Başladı

20. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali, Kapalı Çarşı üzerinde düzenlenen etkinliklerle başladı.

Etkinlikler kapsamında yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Malatya Belediyesi Kültür A.Ş tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali’nin 20. Kapalı Çarşı üzerinde düzenlenen etkinliklerle başladı.

Etkinliğe Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ve Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı’nın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, bazı ilçe ve belde belediyelerinin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış programında Malatya Belediyesi Mehter Takımı, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Vatandaşların büyük ilgisi altında gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Açılış programında bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın fuarlar şehri olduğunu söyledi.

20. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali kapsamında Malatyalı vatandaşlara birbirinden güzel etkinlikler sunulacağını kaydeden Çakır, “Malatya’mız gerçekten bir fuarlar şehrine dönüştü. Kitap fuarımız, tarım fuarımız, yapı ve dekorasyon fuarımız, Ramazan ayında düzenlenen fuarlarımız ve il dışında yapılan tanıtım günleri kapsamında Malatya başarılı organizasyonlara imza atıyor” dedi.

Kapalı Çarşı üzerindeki etkinlik, hava fişek gösterisinin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA