Düzce İGM’de UMKOR Evlerine Düzenleme

Düzce merkeze bağlı Hacıatıf köyüne depremin ardından inşa edilen Umkor evlerinde hak sahipliği bulunan vatandaşların ferdi tapu alabilmesi için yeni bir düzenlemeye gidildi.

İl Genel Meclisi konuya ilişkin vatandaşlara bir kolaylık sağlamak için imar planında değişiklik yapılmasını karara bağladı.

Konuyla ilgili İmra ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda şu ifadeler yer aldı: “Komisyonumuzca inceleme ve araştırma neticesinde; İlgilisi tarafından talep edilen Düzce İli,Merkez İlçesi, Hacıatıf Köyü,670 numaralı parselin 1/1000 ölçekli Mevzi İmar Planı Tadilatında;10 metrelik yolu ring yapılarak, binalara cephe verilecek şekilde 7 metrelik imar yolu geçirildiği, Mevcut binalar ve ifraz sonucu oluşacak parseller dikkate alınarak,yapı yaklaşma mesafeleri ve ifraz hatlarının plan üzerine işlenmiş olduğu yapılaşma katsayıları ile ilgili herhangi bir değişikliğe gidilmediği görülmüştür. Dosyanın incelenmesinde, ilgili kurum görüşleri doğrultusunda, bir sakınca olmadığı anlaşılmış olup, komisyonumuz tarafından İmar Planları’nın onaylanması komisyon üyelerimizce oy birliği ile uygun görüşülmüştür.” İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Necmettin Çalışkan bu düzenlemeyle blokların müstakil hale getirildiğini kaydederek, “Umkor evleri daha sonra dairelerin tapusu verilecek şekilde planlanmıştı. Ancak bazı hak sahipleri bu işlem için ortaya çıkan maliyeti kabullenmeyince blokları müstakil hale getirme ihtiyacı ortaya çıktı. Bu düzenlemenin kabulüyle hak sahiplerinin ferdi tapu çıkartma imkanı olacak” dedi.

Açıklamaların ardından rapor oy birliğince onaylandı .
Kaynak: İHA