Çamur Turizmi

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nin Dalyan Beldesi'ne tatil yapan turistler, sıcak havaya aldırış etmeden güneşin altında çamur banyosu yaptılar.

Hava sıcaklığının 40 derece olarak ölçüldüğü Muğla'nın Dalyan beldesinde tatil yapan turistler,sıcak havaya aldırış etmeden güneşin altında çamur banyosu yaptılar.

Dalyan'daki çamur banyolarını ziyaret eden turistler, zaman zaman birbirleriyle çamur savaşı yaptılar. Sıcaktan bunalan turistler de çamur havuzlarında serinlemeye çalıştılar. Çamur banyosundan çıktıktan sonra güneşlenen turistler, vücutlarını kaplayan çamur 1 dakikada kuruyunca şaşkınlıklarını gizleyemediler. Sıcaktan olumsuz etkilenen bazı turistler ise fıskiyelerin altında bekleyerek serinlemeye çalıştılar.

Çamur banyosunda yaklaşık yarım saat bekleyen turistler, çamur banyolarının dışarıdan daha serin olduğunu iddia ederek, "Güzelleşmek için sıcağa aldırış etmiyoruz. Tatilimiz çok kısa o yüzden havanın sıcak olmasını önemsemedik" dediler.

ÇAMUR BANYOSUNA ÜNLÜ AKINI

Şimdiye kadar İngiltere Kraliçesi'nin kız kardeşi Prenses Margaret, Prenses Anne, Basın imparatoru Robert Maxwell, Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın yeğeni ve damadı olan Genelkurmay Başkanı Prens Halit Bin Abdullah, İspanya Prensi Felipe De Carlos ile eşi Prenses Alexia, Dustin Hoffman, Jack Nicholson, Sting, David Bowie, Kerim Ağa Han, Fransa eski Cumhurbaşkanı Truoudu, Ürdün Prensi Hasan'ın eşi Sarvath ile kızları ve damadı, Meksikalı tekila kralı Antonio Simon Perez, UEFA eski Başkanı Lennart Johanson, futbol sahalarının yıldızları Fransız Zidane ve Dugari, Tom Hanks ve Steven Spielberg, Uma Thurman ile çok sayıda yerli ünlü geldi.

BİR ÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt hastalıkları, mantar, mayasıl, kaşıntı, kadın hastalıkları, damar sertliği, tansiyon, böbrek taşı gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği ifade edilen ve klorür, sodyum, hidrojensülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeren 39 derece sıcaklıktaki kükürtlü sularla oluşturulan çamur banyolarına turistler büyük ilgi gösteriyor .
Kaynak: İHA