Bağlar Belediyesi İle Tmmob Arasında İsıtma Sistemleri Uygunluk Raporu Protokolü İmzaladı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı ile Türkiye Makine Mühendisleri Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır Şubesi arasında ‘Bina merkezi ısıtma sistemleri uygunluk raporu’ protokolü imzalandı.

Bağlar Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Yüksel Baran, Belediye Başkan Yardımcı Nimet Taş ve TMMOB Diyarbakır Şube Başkan Vekili Gurbet Örçen katıldı.

Toplantıda, Bağlar Belediyesi sınırları içerisindeki bina merkezi olarak ısıtma sistemi ihtiva eden binaların kazan dairesi uygunluk raporu verilmesine ilişkin iki taraf arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolün amacının belediyenin sıcak su, kalorifer kazanı, buhar kazanı, kızgın su kazanı ve kızgın yağ kazanı gibi ısıtma sistemleri ve gazlı merkezi yakma sistemlerini ihtiva eden binaların kazan dairesi denetimi ile ilgi yetki ve sorumluluklarını kamu niteliğindeki meslek odaları ile paylaşarak ruhsat işlemlerinin daha kısa sürede tamamlamasını sağlamak olduğu belirtildi.

Anlaşma gereğince Bağlar Belediyesi sınırları içerisinde sözü edilen tüm ısıtma, gazlı merkezi yakma sistemleri ve kazan dairelerinin denetimi yürürlükte olan ilgili kanun ve yönetmeliklere dayanan bu protokol hükümlerine göre ilgili meslek odaları tarafından kontrol edilecek.

İşbirliği protokolü ile belediyenin daha etkin bir denetim yapması bekleniyor .
Kaynak: İHA