Şehidin Baba Ocağına Ateş Düştü

Şırnak’ta askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Gaziantepli Piyade Er Adnan Öztürk’ün baba ocağına ateş düştü.

Şırnak’taki acı haberin ardından Şehit Er Adnan Öztürk’ün Gaziantep’in Güneykent Mahallesinde bulunan baba ocağına ateş düştü. Şehit Er’in yakınları acı haberin ardından hüzne boğuldu. Öztürk ailesinin acısını paylaşan komşuları, evlerinin balkonlarına Türk bayrağı astı. Belediye ekipleri tarafından temizlenen, ardından çadır kurulan mahalle, Türk bayraklarıyla donatıldı. Tezkeresine 90 gün şehit kala oğlunun şehit haberiyle sarsılan anne Fatma Öztürk, uzun süre ağıt yaktı. Şehit Piyade Er Adnan Öztürk’ün üniversite okuyan bir kardeşinin olduğu, 1990 yılında ise babasını kalp krizi Sonucu kaybettiği öğrenildi.

Metanetini koruyan şehidin dayısı Fahri Tiryaki, ”Bizde bu haberi komutanlardan öğrendik. Trafik kazası diye bir bilgi geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok. Vatan sağ olsun. Günde iki üç kez görüşüyorduk. En Son konuştuğumuzda Ramazan’da oruç tuttuğunu söylemişti. Hiçbir sıkıntısı yoktu” dedi.

Şehit Piyade Er Adnan Öztürk’ün naaşının, Ulu Camii'nde düzenlenecek olan askeri törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi .
Kaynak: İHA