Hasan Akgün'den Akalan Camisine Destek

Çatalca'da yıkılarak yeniden yapılacak Akalan Camisi'nin temelleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün katıldığı protokol töreni ile atıldı.

Törende konuşan Akgün, yeni yapılacak caminin betonunun belediye tarafından karşılanacağını müjdeledi. 2001 yılında Acil Afet Durum Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi teknik elemanlarının raporları doğrultusunda yıkım kararı alınan, Akalan Camisi yıkılarak yerine yenisinin temelleri dün Çatalca protokolü ile birlikte Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katılımıyla dualarla atıldı.

Akalan Camisinin temel betonunu karşılayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, cami ve okul yapma işinin bir gönül meselesi olduğunu vurguladı. Büyükçekmece Belediyesi’nde Akalandan bir çok vatandaşın çalıştığını vurgulayan Başkan Akgün; “ 1983’ lerde belediyemizde yaklaşık 10 Akalanlı personelimiz çalışıyordu. Çok çalışkan ve saygılıydılar. Hep merak ederdim. Akalan’lıların bu terbiyesi nereden geliyor diye bir gün gidip bu Akalanlıları köylerinde ziyaret etmeye karar verdim . Geliş o geliş o günden bu yana Akalan köyüne karşı hep bir muhabbetim olmuştur. Bugünde Akalandan belediyemizde çalışan personellerimiz var. Hepsinden de çok memnunum. Çok çalışkan ve saygılı evlatlar yetiştiriyorsunuz. Bu evlatları yetiştiren siz değerli Akalanlı anneleri yürekten kutluyorum ”dedi.

Akalan Köyü Muhtarı Halil Akgeyik’in köy camisini yıkıp yeniden yapacaklarını bu konuda kendisinden yardım talebinde bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu anlatan Başkan Akgün; “ Kendi köyümün camisine yardım yapıyorcasına heyecanlandım. Cami yapmak gönül işidir. Rusya gezisinde başlayıp ta tamamlanamamış bir cami inşaatı vardı. Onun yapımını biz üstlendik ve de adını da biz koyduk. Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Camisi. Nasip olursa Kurban Bayramında açılışını yapacağız. Bulgaristan da da Türk soydaşlarımızdan gelen istekler üzerine yine Büyükçekmece Fatih Sultan Mehmet Camiisinin yapımına başladık, şu anda yapımı devam ediyor. Bunun yanı sıra Büyükçekmece de Veysel Karani Camisi, Yahya Çavuş Camii ile birlikte Seyit Onbaşı Camilerinin de temellerini atıp inşaatını devam ettiriyoruz. Bu kadar caminin inşaatı olmasaydı emin olun Akalan Camisinin tamamını ben üstlenir ve de en kısa zamanda tamamlardım” şeklinde konuştu.

Akalan Camisi’nin temel betonu ile birlikte bahçe ve meydan düzenlemesini ayrıca iç ve dış aydınlatmasını üstlendiğini belirten Başkan Akgün, “Bundan sonra görev Çatalca Kaymakamı ile birlikte Çatalca Belediye Başkanında. Eminim ki el ele vererek bu mübarek mabedi en kısa zamanda ibadete açılır vaziyete getireceklerdir” diye konuştu.

Ramazanın anlam ve önemine yakışır Akalan köyünde güzel bir dostluk ve dayanışma sergilendiğini söyleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “ Bu dayanışma örneğini ben şahsen önemsiyorum. Büyükçekmece Belediye Başkanı sevgili dostum Dr. Hasan Akgün’ün temel betonunu karşılayarak başlattığı bu çalışmaya bizde katkı sağlayıp en kısa zamanda tamamlayacağız. Cami yapma ve camilere yardım yapma işi hayır ve gönül işidir. Biz de Çatalca Belediyesi olarak sadece Akalan’a değil, bütün köylerimize maddi ve manevi destek vermeğe devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden Çatalca Kaymakamı Dr.Nevzat Taşdan da; “ Bugün burada çok güzel müjdeler verildi.

Bu tür hayırlı işlerde hemen hemen herkesin katkı sağlaması bizleri son derece mutlu ediyor. İhtiyaçlarımız çok fazla, ama inanıyorum ki bununda altından el birliği ile kalkacağız” dedi.

Temel atma törenine, Çatalca Kaymakamı Dr.Nevzat Taşdan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bayraktar, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, CHP İlçe Başkanı Naci Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz, Müftü Vekili Zeki Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, Ahmet Atalay, Muzaffer Ergün, Ekrem Alabaş, İl Genel Meclis Üyesi Gökay Güner, Süleyman Bozdemir, Muhtarlar Dernek Başkanı Ayhan Tutun, Ziraat Odası Başkanı Ömer Engin, Çatalcaspor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe, Çatalca çevre köyleri muhtarları ve çok sayıda Akalan köy sakinleri katıldı .
Kaynak: İHA